Οταν 53=8!, πάρτε ακόμη έναν βιασμό

οταν-538-πάρτε-ακόμη-έναν-βιασμό-82457

Του Γ. Π. Μασσαβέτα

Πόσο πιο βαθιά μπορεί να μας οδηγήσει αυτός ο κατήφορος με τις συνεχείς παραγραφές και μειώσεις ποινών των απεχθών εγκληματιών, όπως είναι οι δολοφόνοι, οι βιαστές, οι ληστές και οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών;

Τώρα η Αστυνομία αναζητά τον 47χρονο Δημήτρη Ασπιώτη, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ο δράκος του Κάβου από τα βρετανικά ΜΜΕ, δεδομένου ότι είχε ιδιαίτερη προτίμηση, ως προς τα θύματά του, στις Βρετανίδες τουρίστριες. Είχε επιτεθεί σε έξι γυναίκες, τις οποίες είχε παρασύρει, υπό την απειλή μαχαιριού, σε δάσος, όπου τις βίασε. Εξι περιπτώσεις πρόκλησης ισοβίου ψυχικού τραύματος, πέρα από το σωματικό, για τις οποίες το δικαστήριο, το 2012, του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 53 ετών. Αλλά από τα 53 χρόνια, εξέτισε μόλις το 15% της ποινής. Τέτοιες εκπτώσεις ποινών, της τάξεως του 85%, δεν θα τις βρείτε, κ. πρόεδρε, πουθενά, σε καμιά σοβαρώς οργανωμένη κοινωνία.

Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019 χάρη στον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλου και υποτίθεται ότι ζούσε υπό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, δηλαδή να παρουσιάζεται μια φορά κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, στη Λευκίμη της Κέρκυρας, όπου και διέπραξε, προ ημερών, έναν ακόμη βιασμό, μιας τριαντατετράχρονης, αλβανικής καταγωγής, που ζει και εργάζεται στο νησί των Φαιάκων. Λόγω κορονοϊού, ελλείψει τουριστριών, καταδέχθηκε να συμπεριλάβει στα θύματά του και …δευτερότοκη γυναικεία σάρκα και ψυχή.

Πώς, αλήθεια, πρέπει να αισθάνονται όχι μόνον τα θύματα τέτοιων δράκων, αλλά και οι αστυνομικοί, που κάνουν ό,τι μπορούν για να εξιχνιάσουν τα εγκλήματα και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς και οι δικαστές, οι οποίοι, θέλοντας να προστατεύσουν την κοινωνία, τους φορτώνουν με κάποια χρόνια καταδίκης, όταν βλέπουν ότι τελικώς οι προσπάθειές τους πάνε χαμένες; Οτι οι πολιτικοί, ως νομοθέτες, ακυρώνουν το έργο τους;

Αντιλαμβάνομαι κ. πρόεδρε ότι αυτή την ώρα οι προτεραιότητές σας είναι άλλες. Πώς θα επιστρέψουμε σε μια έστω ψαλιδισμένη κανονικότητα. Πώς θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και πώς θα μπορέσουμε να κινήσουμε την οικονομία, ώστε να έχουμε τις, κατά το δυνατόν, λιγότερες απώλειες. Αλλά, μέσα σε όλα αυτά, είναι ανάγκη να δείτε και αυτή την υπόθεση, επειγόντως μάλιστα. Αυτή η αθλιότητα πρέπει να λάβει τέλος. Κάνει τεράστιο κακό στην κοινωνία, αλλά και στον τουρισμό, δηλαδή στην οικονομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου