Οι ηλίθιοι κλωτσάνε το καρδάρι

οι-ηλίθιοι-κλωτσάνε-το-καρδάρι-89399

Οι συνέπειες από τα καμώματα μερικών ηλιθίων, είτε καθοδηγούνται από πολιτικά γκρουπούσκουλα τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως στην περίπτωση των νεαρών, που κάνουν …πάρτι στην Αγία Παρασκευή, είτε λειτουργούν απλώς ενστικτωδώς, ως αντίδραση στη μακροήμερη στέρηση ψυχαγωγίας, θα φανεί, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, σε έναν μήνα. Στο μεταξύ, τι γίνεται; Θα αφεθούν όλοι αυτοί να κλωτσούν το καρδάρι και να χύνουν το γάλα, καταστρέφοντας ό,τι πετύχαμε οι πολλοί, αυτό που διεθνώς επαινείται ως ελληνικό θαύμα;

Αν αποδεχθούμε τη λογική του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν το …κέφι τους, διότι κάθε προσπάθεια περιορισμού τους συνιστά «καταστολή, που παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα». Ετσι ακριβώς αντιμετωπίζει αυτά τα κρούσματα «επαναστατικής αντίδρασης» από ομάδες νεαρών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για αυτά, διότι «έχει ήδη στείλει ένα πάρα πολύ άσχημο μήνυμα με την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Κάτι τέτοιο οδηγεί σε φαινόμενα, όπως αυτά που είδαμε».

Μόνο που δεν κατάλαβα τι ακριβώς προτείνει το κόμμα του, πέρα από το να …το κουβεντιάσουμε. «Χρειάζονται νηφαλιότητα, σοβαρή συζήτηση και δημόσιες παρεμβάσεις», είπε, αλλά τι είδους «παρεμβάσεις» δεν ξεκαθάρισε.

Μήπως να αντιγράψουμε το σουηδικό μοντέλο, όπου, με όσο αριθμό κατοίκων με την Ελλάδα, έφτασαν πλέον τους τρεις χιλιάδες νεκρούς; Δηλαδή, είναι σε χειρότερη θέση ακόμη και από την «πρωταθλήτρια» σε θανάτους χώρα, τις ΗΠΑ, όπου αναλογούν 219 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ στη Σουηδία 291.

Την ίδια ώρα εμφανίζονται οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης να …επιχαίρουν, διότι η Ελλάδα θα έχει το 2020,τον μεγαλύτερο συντελεστή ύφεσης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μεγαλύτερο από χώρες, όπως Ισπανία και Ιταλία, που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν πού οφείλεται και αποδίδοντάς το «στην πολιτική του Μητσοτάκη».

Ναι, αυτοί θα έχουν λιγότερο δραματικές οικονομικές συνέπειες, διότι έχουν ισχυρή βιομηχανική παραγωγή. Η δική μας εθνική βιομηχανία είναι μόνον ο τουρισμός. Εχουμε την ελπίδα ότι θα γίνει πράξη αυτό που γράφουν όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι θα έχουμε ροή τουριστών, επειδή η Ελλάδα αναδείχθηκε πιο ασφαλής χώρα στην τουριστική ζώνη της Μεσογείου.

Αν, όμως, αφεθούν οι ηλίθιοι να δρουν ανενόχλητοι, αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα θα καταστραφεί.

Αυτό θέλουν όσοι χαϊδεύουν τους ηλίθιους;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου