Οι αριθμοί αποστομώνουν «χολερικούς» και «έξυπνους»

οι-αριθμοί-αποστομώνουν-χολερικούς-126091

Υπάρχουν κάποιοι που τους ενοχλεί το γεγονός ότι τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας έχουν αποδώσει στον τόπο μας. Και το εκφράζουν με χολερικές επιθέσεις, είτε κατά του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, όπως ο διαβόητος πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα, όταν εκείνος ήταν ο ένοικος του Μαξίμου και νυν αρθρογράφος της «Αυγής», Θανάσης Καρτερός. Ο άνθρωπος που άλλοτε μας έλεγε ότι το Τσερνομπίλ είναι …παραμύθι των ιμπεριαλιστών. Και τώρα βρήκε να καταλογίσει στον κ. Τσιόδρα, ακόμη και το γεγονός ότι κάποια στιγμή δάκρυσε. Είτε με χολερικά σχόλια, στο διαδίκτυο, για το «υφάκι» του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ας έλθουμε στα συγκαλά μας. Και ας κάνουμε, έκαστος, ότι μπορούμε να προστατεύσουμε αυτό που ήδη έχουμε επιτύχει. Διότι πράγματι, με την έγκαιρη και ορθή κινητοποίηση, η Ελλάδα έχει επιτύχει να έχει ένα ελάχιστο κόστος, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Και δεν κάνω την σύγκριση με την Ιταλία ή την Ισπανία, όπου ο χάρος θερίζει. Ούτε με την Βρετανία, όπου μετά το τραγικό, το εγκληματικό πείραμα με την «ανοσία της αγέλης», έφθασε να νοσηλεύεται στην εντατική και το γκεσέμι του «κοπαδιού», ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Διότι είναι χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό του δικού μας.

Ας δούμε τι κόστος έχουμε πληρώσει, ως τώρα, εμείς και τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πληθυσμό ίσο ή ακόμη και μικρότερο από τον δικό μας, συμφώνως προς τα επισήμως καταγεγραμμένα, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεδομένα, όπως ίσχυαν το μεσημέρι της Τρίτης 7 Μαρτίου:

Ελλάδα 1755 κρούσματα, 79 νεκροί

Πορτογαλία 11730 κρούσματα, 311 νεκροί

Βέλγιο 20814 κρούσματα, 1632 νεκροί

Σουηδία 7206 κρούσματα, 477 νεκροί

Αυστρία 12386 κρούσματα, 220 νεκροί

Οση αντιπολιτευτική διάθεση και αν έχεις, δεν μπορείς να παραγνωρίσεις αυτά τα δεδομένα. Οι αριθμοί έχουν μεγαλύτερη αξία από χολερικά σχόλια και εξυπνακισμούς. Και οι αριθμοί δείχνουν ότι οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και η φρόνηση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών, δικαιώνονται. Εξ ου και τα διεθνή επαινετικά σχόλια.

Αρκεί να μείνουμε σταθεροί σε αυτή την πολιτική. Ιδίως ετούτο, τον τόσο κρίσιμο, μήνα.

Μένουμε σπίτι, σταθερώς.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου