Ο κιτρινισμός «στα χρόνια της χολέρας»

ο-κιτρινισμός-στα-χρόνια-της-χολέρας-134218

Λες και δεν μας φτάνουν τα άγχη και οι αγωνίες που προκαλεί, στον κάθε ένα μας, η επέλαση του κορονοϊού, άγχη και αγωνίες που σχετίζονται με την ίδια την επιβίωση μας, έχουμε και εκείνους που για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας, επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο. Αυτούς στους οποίους αναφέρεται ο ανωτέρω τίτλος, κατά παράφυση του τίτλου του αριστουργηματικού βιβλίου του Μαρκές, «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας». Αυτούς που ερωτοτροπούν με τον κιτρινισμό και την αχρεία κομματική εκμετάλλευση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε.

Προφανώς, χωρίς να το σκεφθεί, ενστικτωδώς, αυτός που σχεδίασε την χθεσινή πρώτη σελίδα της «Αυγής», του επισήμου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, την γέμισε ακριβώς με κίτρινο χρώμα. Και σε αυτό το κίτρινο φόντο προβάλλει η «είδηση»: «Σχεδιάζουν περικοπή των συντάξεων». Εκείνοι οι όποιοι δια χειρός Κατρούγκαλου τσάκισαν τους συνταξιούχους, εμφανίζονται τώρα, σε ρόλο Δον Κιχώτη, ως υπερασπιστές, των συνταξιούχων έναντι …αοράτων εχθρών. Τους οποίους κατασκευάζουν εκ του μηδενός. Χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο.

Είναι ολοφάνερο ότι τους ενοχλεί το γεγονός ότι, ως τώρα, τα έχουμε πάει αρκετά καλά, ως χώρα, στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οτι, από τις δημοσιευόμενες δημοσκοπήσεις προκύπτει πως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, σε ποσοστό που φθάνει ακόμη και το 87% -δηλαδή καλύπτει και ψηφοφόρους όλου του φάσματος των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μηδέ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρουμένων- επικροτεί τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οτι ξένοι ηγέτες και μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την Ελλάδα ως υπόδειγμα έγκαιρης και συνετής κινητοποίησης και διαχείρισης της κρίσης.

Περίμενα από το επίσημο όργανο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια πιο υπεύθυνη στάση. Να μην αναδίδει την ίδια κομματική εμπάθεια που απέπνεαν οι αναρτήσεις, σε κοινωνικά δίκτυα του διαβόητου πλέον Σωτήρη Καψώχα, αλλά και του, φευ, ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, που μας ενημέρωσαν, αμφότεροι ότι περιμένουν πότε «θα γυρίσουν» για να… «μας γα..σουν». Οτι θα τους άφηναν, αυτούς τους δυο, στα χρόνια που θα περιμένουν να εξασκούνται, κατά μόνας, εντατικώς προπονούμενοι, χειροπρακτικώς.

Για να αντέξουμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, περά από τα ιατρικά φάρμακα και τα μέτρα προληπτικής, κυρίως ατομικής, υγιεινής, έχουμε ανάγκη και καλής ψυχολογικής κατάστασης. Και είναι στα όρια του εγκλήματος, το να μας δηλητηριάζουν κάποιοι με κατασκευές ψευδών ειδήσεων που προκαλούν ανησυχία και ανασφάλεια. Γυρίστε τους την πλάτη.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου