Κάποιοι μόνο με «καμουτσί» καταλαβαίνουν

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-21, 16:15:36
Κάποιοι μόνο με «καμουτσί» καταλαβαίνουν

Του Γ.Π. Μασσαβέτα

Την ώρα που γράφονται τούτες οι αράδες, Παρασκευή μεσημέρι, στα διόδια της Ελευσίνας συνωθούνται εκατοντάδες αυτοκίνητα …εκδρομέων. Υποθέτω ότι ανάλογη εικόνα θα παρατηρείται και στις άλλες εξόδους από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, διότι κάποιοι συμπολίτες μας, κάποιοι συνάνθρωποί μας, δεν έχουν επίγνωση του μεγέθους του κινδύνου που μας απειλεί.

Τι και αν την προηγούμενη μόλις ημέρα,τόσο ο πρωθυπουργός με το μήνυμά του, όσο και ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Σωτήρης Τσιόρδας με τις δηλώσεις του ζήτησαν με επίταση να αποφεύγουμε όλοι τις μετακινήσεις; Ο …ακατάβλητος «Ελληναράς» φορτώνει την οικογένεια στο Ι.Χ. και κατευθύνεται προς το χωριό του, είτε ηπειρωτικό, είτε νησιωτικό, χωρίς να υπολογίζει τον διπλό κίνδυνο, το διπλό κακό που μπορεί να προκαλέσει στους οικείους του.

*** Απομακρύνοντας την οικογένεια από τη μεγαλόπολη με τα πολλά νοσηλευτήρια, το άφθονο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την εκθέτει σε τεράστιο κίνδυνο, αν, ο μη γένοιτο, εκεί που θα πάει τύχει κάποιος από τους ηλικιωμένους και όχι μόνον με τους οποίους θα συναναστραφούν, αυτός και τα μέλη της οικογένειάς του, είναι φορέας, χωρίς να έχει συμπτώματα, οπότε θα κολλήσουν οι δικοί του το ιό.

*** Επισκεπτόμενος τους κατεξοχήν ευάλωτους ηλικιωμένους γονείς του, χωρίς να γνωρίζει αν ο ίδιος ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του μεταφέρει τον ιό, τους εκθέτει σε τεράστιο κίνδυνο. Μη λογαριάζοντας ότι στα απομακρυσμένα χωριά και νησιά μας δεν υπάρχει η αναγκαία υποδομή για την άμεση αντιμετώπιση κρουσμάτων.

Εγραφα και χθες ότι έτσι όπως συμπεριφέρονται, με προκλητική ανευθυνότητα, ορισμένοι συμπολίτες μας, στο τέλος δεν θα αποφύγουμε το έσχατο μέτρο, δηλαδή την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας και πραγματικώς αυτό το Σαββατοκύριακο θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως κρίσιμο ως προς αυτό. Αν συνεχισθεί η εικόνα που εμφανίζουν ορισμένοι, ανεύθυνοι, τούτη την ώρα, περιμένετε να ξαναδούμε τον Μητσοτάκη στους δέκτες μας να ανακοινώνει μια τέτοια απόφαση.

Δυστυχώς, κάποιοι από μας περιφρονούμε την αξία της ατομικής ευθύνης και περιγελούμε εκείνους που προσπαθούν να μας σώσουν με την πειθώ, με τον λόγο. Είμαστε πιο δεκτικοί στο …καμουτσί. Στην καταστολή από την πρόληψη. Κάνουμε του κεφαλιού μας, κάνουμε τον καμπόσο και τον ξερόλα, όταν μας αφήνουν ελεύθερους και γινόμαστε …κοτούλες μόνον όταν μας πειθαναγκάσουν βιαίως.

Μείνετε σπίτια σας άνθρωποι!!!

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=