Ο άλλος ιός δεν παλεύεται με κανένα μέτρο

ο-άλλος-ιός-δεν-παλεύεται-με-κανένα-μέτ-158537

Επιδημίες και πανδημίες, χολέρας, πανώλης, ευλογιάς, γρίπης κ.λπ., θέρισαν ανά τους αιώνες την υφήλιο, αφήνοντας πίσω εκατομμύρια θύματα. Αφού έκαναν τον κύκλο τους, υποχωρούσαν, με καταστροφικές συνέπειες, όπως στην περίπτωση του λοιμού, που χτύπησε την Αθηναϊκή Δημοκρατία στην ακμή του πολιτισμού της. Υπάρχει, όμως, ένας ιός, που επιβιώνει ανά τους αιώνες και έχει αποδειχθεί εξίσου τραγικώς θανατηφόρος. Ο ιός της βλακείας.

Τα θύματα, κατά τον ρουν της ιστορίας, είναι μάλλον υπέρτερα εκείνων των βιολογικών λοιμώξεων, είτε επρόκειτο για τις σταυροφορίες, τις οποίες ο ελληνισμός, στα χρόνια του Βυζαντίου, πλήρωσε ακριβότατα, είτε για την υστερία του θρησκευτικού φανατισμού στα χρόνια της ιεράς εξετάσεως, είτε για τη γοητεία που άσκησαν στις μάζες τύραννοι, όπως ο Χίτλερ, τους οποίους υπηρέτησαν με φανατισμό στη διάπραξη των εγκλημάτων τους.

Στους μακρινούς αιώνες υπήρχαν ελαφρυντικά για τους λαούς, που μετατρέπονταν σε αγέλες, η αγραμματοσύνη, η αμάθεια, η έλλειψη πληροφόρησης. Στοιχεία που καθήλωναν του πολλούς στην ευπιστία απέναντι σε θεωρίες συνωμοσίας και σε ιδεολογίες, που χρησιμοποιήθηκαν σαν προκάλυμμα για την επιβολή διαφόρων εξουσιών και αιματηρών πολέμων. Σήμερα, όμως, ζούμε στον αιώνα της ενημέρωσης. Το μέσο μορφωτικό επίπεδο είναι υψηλότερο παρά ποτέ άλλοτε. Ο ιός, όμως, της βλακείας αποδεικνύεται ανίκητος. Από αυτόν τον ιό έχει χτυπηθεί, σε επικίνδυνο βαθμό, κομμάτι της ελληνικής νεολαίας.

Εχει γεμίσει ο τόπος με αφίσες αναρχικών με την επωνυμία «Autonome Antifa», που μας καλούν να αποδεχτούμε ότι αυτό που βιώνουμε «δεν είναι γρίπη, είναι εμπορικός πόλεμος!». Εκείνοι που δίνουν καθημερινώς τη μάχη να μας κρατήσουν όσο γίνεται αμόλυντους, διακινδυνεύοντας οι ίδιοι, όπως το ένα από τα παιδιά μου, αποκαλούνται «γιατρόμπατσοι και ρουφιάνοι που χτυπούνε πόρτες».

Το θλιβερότερο είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για κρούσματα νεανικής θολούρας. Ρίχνοντας μια ματιά στο διαδίκτυο διαπιστώνεις ότι ο ιός αυτός έχει χτυπήσει και άτομα ωριμότερης ηλικίας, μερικά εκ των οποίων περιβάλλονται και με σοβαροφάνεια και τίτλους σπουδών, που θα τους επέτρεπαν να διεκδικήσουν θέση ευθύνης. Μας καλούν σε …αντιστασιακό αγώνα κατά των περιοριστικών μέτρων, διότι, λένε, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά συνωμοσία της παγκοσμιοποίησης για τη «χειραγώγηση και στρατιωτικοποίηση των μαζών».

Από χθες ελέγχω τον κατάλογο των «φίλων» στο fb και διαγράφω όποιον τέτοιον ηλίθιο εντοπίζω.

Κάντε το και εσείς.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου