Πάρτε μήνυμα: Πάντα υπάρχουν και χειρότερα

πάρτε-μήνυμα-πάντα-υπάρχουν-και-χειρό-182763

Η ανακοίνωση ότι καταγράφονται ήδη τρία πιστοποιημένα κρούσματα συμπατριωτών μας, που έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό, που εξαπλώνεται δυναμικώς σε όλο τον κόσμο, ίσως είναι ευκαιρία να αναστοχαστούμε για τις προτεραιότητες και τις συμπεριφορές μας, κοινωνικώς και ατομικώς.

Δεν μπορεί να είναι στην πρώτη σειρά των ενδιαφερόντων μας τα μασκαραλίκια πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών περί την υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, είτε πρόκειται για τον «Σαράφη» και την «Κελέση», είτε για τη …φύλακα του νόμου κ. Τουλουπάκη, που «έγραψε» κυνικώς τους κατά το Σύνταγμα εκπροσώπους του έθνους, αρνούμενη να προσέλθει στην επιτροπή για κατάθεση.

Το πρώτιστο αυτή την ώρα είναι να έχει αίσια έκβαση η περιπέτεια του 10χρονου παιδιού από τη Θεσσαλονίκη, που, ατυχώς, μολύνθηκε, εν αγνοία της, από την ίδια τη μητέρα του και να έχει επίσης αίσια έκβαση η δική της μάχη με τον ιό.

Δεν μπορεί να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας η θεατρική παράσταση «δείτε ποιος είμαι εγώ και πού τον γράφω τον πρωθυπουργό» με πρωταγωνιστή τον κ. Μουτζούρη, που, εκτός από περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, συμβαίνει να είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος. Οπερ σημαίνει ότι εκ θέσεως και ιδιότητος έχει την ευθύνη να διδάσκει εκτός από γράμματα και ήθος και κοινωνικό και πολιτικό πολιτισμό.

Το πρώτιστο αυτή την ώρα είναι να συμβάλλουμε όλοι στη διατήρηση ψύχραιμης διαχείρισης της απειλής, η οποία, εκτός από την προληπτική αναστολή των αμιγώς καρναβαλικών εκδηλώσεων, πρέπει να περιλαμβάνει και τις μαζικές εκδηλώσεις, κατά τις οποίες συμφέρονται και συγχρωτίζονται χιλιάδες άνθρωποι, όπως συμβαίνει στη Μυτιλήνη, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν κάποιος μπορεί να είναι «ύποπτος» ως πιθανός φορέας του ιού.

Αυτή την ώρα είναι ανάγκη να αναπροσαρμόσουμε τις συμπεριφορές μας. Να συνειδητοποιήσουμε ότι στη ζωή υπάρχουν πάντοτε και χειρότερα. Οτι βρισκόμαστε ακριβώς μπροστά στα χειρότερα, τον κίνδυνο να χαθούν ζωές από αμέλεια ή και ανευθυνότητα.

Για την ώρα η πολιτική εξουσία δείχνει να έχει πάρει το μήνυμα και να εργάζεται με μεθοδικότητα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι παρήγορο το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε, διά του τέως υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, τη στήριξή της στην κυβερνητική πολιτική. Ας βοηθήσουμε όλοι, ώστε να περάσουμε τον «κάβο» με τις λιγότερες απώλειες.

Γ. Π., ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου