Ενα από τα χειρότερα «αφεντικά»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-27, 15:38:59
Ενα από τα χειρότερα «αφεντικά»

Την ώρα που γράφω, κάποιοι συνάδελφοι κάνουν στάση εργασίας, διότι έχουν κακό αφεντικό, που …ξεχνά επί μήνες να πληρώσει τα δεδουλευμένα τους. Αν έχετε απορίες ποιο είναι το κακό αφεντικό και ποιος και γιατί κήρυξε τη στάση εργασίας, ένα αστείο είδος αγωνιστικής κινητοποίησης, που ενοχλεί έναν κατά σύστημα κακό εργοδότη όσο και το πέταγμα μύγας, διαβάστε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr» αύριο (χθες) Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12.00 έως τις 16.00. Οι Ενώσεις και οι εργαζόμενοι ζητούν την εξόφληση των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους και την ομαλοποίηση της καταβολής της μισθοδοσίας τους».

Είχε προηγηθεί ανάλογη στάση εργασίας και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», που, όπως και η «Αυγή», έχει το ίδιο αφεντικό, τον …προστάτη των εργαζομένων ΣΥΡΙΖΑ.

Η ζωή, καθώς έχω ξεκινήσει να δουλεύω από πεντέμισι χρόνων και έχω γνωρίσει κάθε είδους αφεντικά, με έχει διδάξει ότι τα χειρότερα είδη εργοδοτών είναι τρία:

Το πιο συνηθισμένο στην ελληνική κοινωνία είδος στυγνού εργοδότη είναι ο συγγενής. Η δωρεάν, είτε έναντι ευτελούς χαρτζιλικιού, εργασία κοντά στον πατέρα, τον αδελφό, τον θείο, τον σύζυγο είναι η συνηθέστερη μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Κοινωνικό φαινόμενο, για το οποίο ούτε το «Κεφαλαίο», ούτε τα άλλα «Ευαγγέλια» του εργατικού κινήματος κάνουν εκτενείς αναφορές, ούτε το εντάσσουν στην «πάλη των τάξεων».

Ακολουθεί ο πρώην συνάδελφος, που «πιάστηκε» και έγινε αφεντικό. Εκείνος που μπορεί να κορδώνεται «σε μένα αυτά τα κόλπα δεν περνούν, γιατί τα ξέρω πριν από σένα». Συνήθως «ρίχνει», αλλά με …φιλικό τρόπο, τους πρώην συναδέλφους και νυν υφισταμένους του.

Το πάνθεον συμπληρώνει ο πρώην κομμουνιστής. Ιδίως εκείνος που επιμένει να αυτοπροβάλλεται, παρά το ότι είναι πια γρανάζι του καπιταλισμού ως καταστηματάρχης, εργολάβος, έκδοτης κ.λπ., ως τάχα «αριστερός».

Στην κατηγορία βάλτε και τα «αριστερά» αφεντικά του ΣΥΡΙΖΑ, που ξοδεύουν τεράστια ποσά είτε για φιέστες με ομιλητή τον Τσίπρα, είτε για αφίσες που ρυπαίνουν το περιβάλλον, αλλά έχουν …καβούρια στις τσέπες, όταν πρόκειται να πληρώσουν εκείνους που απασχολούν στα κομματικά τους μέσα ενημέρωσης.

Αηδιάζω.

 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=