Κάτι τέτοια οι… προοδευτικοί τα καταπίνουν

κάτι-τέτοια-οι-προοδευτικοί-τα-καταπ-203331

Οσοι μου κάνουν την τιμή να με παρακολουθούν, εδώ και δεκαετίες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα το έκανα θέμα, ακόμη και αν δεν επρόκειτο ο στόχος άγριας επίθεσης να είναι ο γιος μου Αλέξανδρος και το τελευταίο αποκαλυπτικό βιβλίο του «Η Τρίτη Ρώμη», για τη ρωσική επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ελληνισμού. Το έχω κάνει, τα γραπτά μένουν, στο παρελθόν ακόμη και για δημοσιογράφους με την ιδεολογία των οποίων διαφωνούσα, όταν δέχονταν επιθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πόσο μάλλον όταν ολόκληρο κράτος επιτίθεται σε συνάδελφο.

Αν αναφέρομαι στο θέμα, δεν είναι τόσο για τη ρώσικη επίθεση, η οποία απλώς λειτουργεί σαν παράσημο για τη δουλειά του Αλέξανδρου, διότι επιβεβαιώνει πόσο τεκμηριωμένα είναι τα στοιχεία που παραθέτει, ώστε πράγματι «τους πονάνε», όσο για το θλιβερό φαινόμενο της …αφωνίας όλων εκείνων, οι οποίοι έσπευδαν να διαμαρτυρηθούν εντόνως, όταν π.χ. ασκείτο κριτική σε καμία Ακριβοπούλου ή κανένα άλλο λιβανιστήρι της «προοδευτικής» παρελθούσης εξουσίας. Φαινόμενο που ευστόχως επισημαίνει από την ιστοσελίδα του ο συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου, με τον τίτλο «Η ρωσική πρεσβεία επιτέθηκε σε Ελληνα δημοσιογράφο, αλλά δεν συγκινήθηκε κανείς».

Αντιγράφω μικρό απόσπασμα:

«Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Αλέξανδρος Μασσαβέτας έγραψε βιβλίο για τη Ρωσία με τίτλο «Η Τρίτη Ρώμη». Προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ τους ανθρώπους, που γράφουν βιβλία, διότι είναι επίπονη διαδικασία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για βιβλία έρευνας. Ο συνάδελφος δέχθηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τη ρωσική πρεσβεία, η οποία τον καθυβρίζει με απίστευτους χαρακτηρισμούς. Το χειρότερο είναι ότι οι χαρακτηρισμοί δημοσιεύθηκαν και στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Η ρωσική κυβέρνηση επιτέθηκε σε Ελληνα δημοσιογράφο. Πόσοι διαμαρτυρήθηκαν; Ο εξής κανένας».

Δυστυχώς, εκτός από τους λαλίστατους σε άλλες περιπτώσεις «προοδευτικούς διανοουμένους», άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί και μεταξύ των συνδικαλιστικών ηγετών της ελληνικής δημοσιογραφίας. Οταν δε επικοινώνησα ο ίδιος, πήρα την απάντηση: «Δεν μας έχει ενημερώσει κανένας». Οπότε, θα περιμένω, τώρα πια που ενημερώθηκαν από εμένα, να δω πώς θα αντιδράσουν. Οχι, βεβαίως, πως θα …κοκκινίσουν οι υπηρεσίες του Πούτιν από ντροπή ή φόβο, αν υπάρξει αποδοκιμασία, αλλά τη χρωστάμε στην ερευνητική δημοσιογραφία, είτε το τελικό προϊόν της είναι ρεπορτάζ, είτε αποκαλυπτικό βιβλίο.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου