Το επιτελικό κράτος μάλλον κάπου μπάζει

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-17, 14:04:54
Το επιτελικό κράτος μάλλον κάπου μπάζει

Η επιλογή σας για τον προεδρικό θώκο, στο πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, είναι εκτός κριτικής. Απομένει να δούμε πώς θα λειτουργήσει η εξαιρετική δικαστικός με τις πολλές επιστημονικές περγαμηνές και τις εγνωσμένες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, διότι η αίγλη τού ανώτατου δικαστή δεν είναι από μόνη της εγγύηση. Ζήσαμε γαρ το προηγούμενο της προεδρικής θητείας του Χρήστου Σαρτζετάκη, που δεν εξήλθε του Προεδρικού μεγάρου τόσο δαφνοστεφής, όσο ήταν ως μύθος, από την εποχή της δολοφονίας Λαμπράκη. Οπως ζήσαμε και τον πλήρη ευτελισμό της δικαστικής ανωτερότητας στο πρόσωπο της πρώην πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, η οποία έκλεισε τον δημόσιο κύκλο της ως απεχθές κομματόσκυλο.

Κάποιες άλλες επιλογές σας, όμως, κ. πρόεδρε, δείχνουν ότι μάλλον δεν «δουλεύει ρολόι» το περίφημο επιτελικό κράτος, για το οποίο μας μιλήσατε. Στέκομαι στην τελευταία ορκωμοσία.

Το στραβό της υπόθεσης δεν βρίσκεται εκεί που το τοποθετεί ο Αλ. Τσίπρας. Στο ότι, δηλαδή, μετά από ένα εξάμηνο διακυβέρνησης, αναγκαστήκατε να αλλάξετε γνώμη και ενώ αρχικώς είχατε καταργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τώρα το επανιδρύετε. Η διόρθωση λάθους δεν είναι κατακριτέα. Το θέμα είναι πώς επιχειρείται η διόρθωση.

Μετά από συνεχείς πειραματισμούς, με τη διαχείριση του προσφυγικού να περνά τη μια από τα χέρια του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, την άλλη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την τρίτη να ανατίθεται στον υφυπουργό Αμύνης Αλκιβιάδη Στεφανή, τώρα καταλήξατε στον Νότη Μηταράκη ως υπουργό, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο ως αναπληρωτή. Το ερώτημα είναι ποια ειδικά προσόντα και γνώσεις, συναφείς με το αντικείμενο, διακρίνατε στον κ. Μηταράκη, για να του αναθέσετε τη διαχείριση του ποιο καυτού προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας; Διότι ο μεν κ. Κουμουτσάκος έχει προηγούμενη εμπειρία στο θέμα, αλλά ο κ. Μηταράκης, με σπουδές οικονομικού αναλυτή, ειδικευμένου στο λιανικό εμπόριο και με εξάμηνη θητεία υφυπουργού Απασχολήσεως, που δεν υπήρξε δα και δαφνοστεφής, πέρα από την ενασχόλησή του με τα …ποντίκια και τις κατσαρίδες, που εντόπισε στο κτίριο, με ποια εχέγγυα επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος;

Κάτι δεν πάει πολύ καλά κ. πρόεδρε. Μήπως είναι ώρα να γίνονται πράγματι επιτελικότερα οι επιλογές σας; Ισχυροί πρωθυπουργοί, όπως οι Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου και ο πατέρας σας, είχαν κυβερνητικές επιτροπές. Μήπως χρειάζεστε και εσείς κάτι ανάλογο;

 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=