Η «κωλοτούμπα» σαν εργαλείο των εργατοπατέρων

η-κωλοτούμπα-σαν-εργαλείο-των-εργατ-263930

Επιτρέψτε μου να δώσω συνέχεια στο χθεσινό θέμα, διότι αυτό, που συμβαίνει με το μετρό, δεν αφορά μόνον στους Αθηναίους χρήστες του συγκεκριμένου αστικού μεταφορικού μέσου. Αφορά σε όλους τους Ελληνες, που πληρώνουν με τη φοροδοσία τους τα ελλείμματα και τις αλόγιστες προσλήψεις σε δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις. Εκείνοι θα πληρώσουν το μάρμαρο, είτε ζουν στην Αθήνα, είτε στην Αλεξανδρούπολη ή τον Βόλο. Το μάρμαρο, που επιχειρεί να επιβάλει ο εργατοπατέρας των καλοβολεμένων στο μετρό της Αθήνας Σπύρος Ρεβύθης, είναι ιδιαιτέρως ακριβό, διότι αξιώνει όχι πέντε, ούτε δέκα ή τριάντα νέες προσλήψεις, αλλά ….επτακόσιες.

Μάλιστα. Τόσοι λέει ότι χρειάζονται για να καλυφτούν τα κενά στα εκδοτήρια και αλλού. Κενά για τα οποία αρνείται τη μετακίνηση, επί το ακριβέστερο την επαναφορά, στη θέση τους, ανθρώπων, που αποσπάστηκαν από τις θέσεις αυτές, για τις οποίες είχαν προσληφθεί και μεταφέρθηκαν ως διοικητικοί στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Τα λέει χωρίς να κοκκινίζει, παριστάνοντας ότι δεν θυμάται ότι εντελώς άλλα έλεγε το καλοκαίρι του 2018. Μόνο που εκείνα, που έλεγε τότε και τα οποία είναι απολύτως συμβατά με αυτό που επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση, είναι, δυστυχώς γι’ αυτόν, καταγεγραμμένα.

Ο Αντώνης Φουρλής, από τους σοβαρότερους δημοσιογράφους της επόμενης από τη δική μου γενιάς, ανέτρεξε στο ηχογραφημένο αρχείο συνέντευξης, που είχε πάρει μαζί με τον συνάδελφό του Ιορδάνη Χασαπόπουλο από τον κ. Ρεβύθη, όταν το καλοκαίρι του 2018 οι επιβάτες ταλαιπωρούνταν με ατελείωτες ουρές στα εκδοτήρια. Διαβάστε, λοιπόν, τι έλεγε τότε:

«Τουλάχιστον 30 – 40 εργαζόμενοι στο μετρό έχουν μετακινηθεί εσωτερικά, ως υπεύθυνοι ασφαλείας και σταθμάρχες, επειδή έκλεισαν οι μπάρες, αλλά και σε πολιτικά γραφεία και κόμματα. Αλλοι 40 έχουν μεταταχθεί στο ΥΠΠΟ για τις ανάγκες φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ενώ έχει εγκριθεί η επιστροφή τους στο μετρό, η απόφαση δεν εφαρμόζεται».

Τώρα, λοιπόν, που επιχειρείται να γίνει πράξη, εκείνο το οποίο ο ίδιος προέβαλε ως αίτημα του σωματείου του, τα γυρίζει. Εχει εκπαιδευτεί στο «σχολείο» ενός πολιτικού χώρου, που η «κωλοτούμπα» έχει διδαχτεί κατά τον πλέον επισημότερο τρόπο άνωθεν.

Οταν φτάσαμε στο σημείο να γίνει διεθνές πολιτικό «σήμα κατατεθέν» της προηγούμενης κυβέρνησης ο όρος «kolotoumpa», σιγά μην υστερήσει ο σ. Ρεβύθης.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου