«Μπαμ ηκούσθη στον αέρα»… και η Ευρώπη έκανε πέρα!!!

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-07, 17:00:16
«Μπαμ ηκούσθη στον αέρα»… και η Ευρώπη έκανε πέρα!!!

Δανείζομαι για τον τίτλο του κειμένου μου και ελαφρώς το …κακοποιώ, αλλάζοντας μόνο μια λέξη, τετράστιχο του αξεπέραστου Μποστ. Είναι από μια γελοιογραφία του, με την οποία σατίριζε πώς τα προδικτατορικά φιλοβασιλικά έντυπα και οι λοιποί αυλοκόλακες παρουσίαζαν σαν νέο δεινό Νεμρώδ τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο, όταν εκείνος, συνοδευόμενος από κουστωδία ου μόνον αυλικών, αλλά και δημοσιογράφων, ανέβηκε στον Εβρο για κυνήγι πάπιας:

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα

και …οι πάπιες πήγαν πέρα.

Αλλωστε και ο Μποστ κακοποιούσε ένα παλιό περιπαικτικό τραγουδάκι κατά των φιλόδοξων κυνηγών, που εκστράτευαν να βγάλουν λαγό και το οποίο λέει:

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα

πλην τα βόλια πήγαν πέρα

και το ζώον το καημένον

ετινάχθη τρομαγμένον.

Στην περίπτωσή μας εκείνος που κάνει πέρα μόλις άκουσε το μπαμ είναι, δυστυχώς, η Ευρώπη.

Διαβάσατε ασφαλώς τι ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, που είχαν αναλάβει να προχωρήσουν τις έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων, κυρίως φυσικού αερίου, στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ. Εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Οχι επειδή είχαν απογοητευτικά ευρήματα, αλλά λόγω της παρουσίας πολεμικών πλοίων της Τουρκίας εκεί, που έπρεπε να κάνουν έρευνα.

Σημειώστε ότι πρόκειται για την ΕΝΙ και την ΤΟΤΑL, δηλαδή για δύο καθαρώς ευρωπαϊκές εταιρείες. Η μια είναι ιταλική και η άλλη γαλλική. Πλην η Ευρώπη δεν μπόρεσε να τις προστατεύσει, ως όφειλε, από τις παράνομες δραστηριότητες του τουρκικού πολεμικού στόλου, που συνοδεύει τα ερευνητικά σκάφη της Αγκυρας. Οπότε πάει περίπατο και το διεθνές δίκαιο και απομένει σε ισχύ μόνο το …δίκαιο του τσαμπουκά σουλτάνου. Με τον γενικό διευθυντή της ιταλικής ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτσι να δηλώνει: «Αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις».

Ωραία ευρωπαϊκή ομπρέλα προστασίας. Υστερα διερωτώνται ορισμένοι στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο πώς και γιατί βρίσκουν ευκόλως απήχηση σε όλο και αυξανόμενη μερίδα ψηφοφόρων τα υστερικά αντιευρωπαϊκά κηρύγματα των ακραίων, είτε της Δεξιάς, είτε της Αριστεράς. Από τον Φάραντζ της Βρετανίας ώς τον Κατίνσκι της Πολωνίας και ώς το VOX της Ισπανίας, που πάει για τρίτο κόμμα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=