Καταλάβατε τι ακριβώς προτείνει;

καταλάβατε-τι-ακριβώς-προτείνει-317684

Είτε «το αφεντικό (του ΣΥΡΙΖΑ) τρελάθηκε», είτε θέλει να μας τρελάνει όλους τους υπόλοιπους. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τα ανεξήγητα και γλαφυρά, που ακούσαμε να εκπορεύονται εκ του στόματός του στη Βουλή, διά των οποίων κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό;

Πήρε αμπάριζα από μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα την Κυριακή στον Σκάι, για να καταλήξει, με λογικές ακροβασίες, στο συμπέρασμα ότι η …ακροδεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη απεργάζεται σατανικό σχέδιο, ώστε να προκαλούνται …θανατηφόρα ατυχήματα σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών. Ας δούμε τι ακριβώς είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Οταν αυξάνουμε τις περιπολίες, αυξάνεται η στατιστική πιθανότητα να έχουμε δυστυχώς περιστατικά. Οπως αυτό που είχαμε, το τραγικό περιστατικό, τις προηγούμενες ημέρες». Αναφερόταν στο δυστύχημα με την πρόσκρουση σκάφους του Λιμενικού επί φουσκωτής λέμβου, από αυτές στις οποίες φορτώνουν τους «πελάτες» τους οι Τούρκοι διακινητές.

Ποια είναι κατά τον κ. Τσίπρα η «σωστή» πολιτική, που πρέπει να ακολουθεί, ως προς αυτό το θέμα, η κυβέρνηση; Αποκωδικοποιήστε την από το μέγα ρητορικό ερώτημα, που έθεσε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, ως απάντηση στη δήλωση Πέτσα: «Γιατί οι περιπολίες δεν σημαίνουν περισσότερες διασώσεις και όχι περισσότερα τραγικά συμβάντα στο Αιγαίο;».

Τι ακριβώς ήθελε να πει ο ….ποιητής με αυτή τη φράση; Αν επιχειρήσουμε να την αναλύσουμε λογικώς, μόνο σε ένα αποτέλεσμα θα καταλήξουμε. Να βγάλουμε περισσότερα πλωτά μέσα στο Αιγαίο, αλλά όχι με στόχο την αποτροπή νέων παράνομων αφίξεων, αλλά με αποστολή να ασχολούνται με τη διάσωση εκείνων, που μας στέλνουν οι διακινητές του Ερντογάν.

Ε, να ζητήσουμε και την άδεια του σουλτάνου, ώστε τα πλωτά μας μέσα, είτε του Λιμενικού, είτε του Πολεμικού Ναυτικού, να φθάνουν ώς τις τουρκικές ακτές, να παραλαμβάνουν με ασφάλεια τους διακινούμενους, ώστε να μην ξοδεύονται οι διακινητές για φουσκωτά, που μένουν τελικώς στην Ελλάδα. Να τους υποδεχόμαστε μετά βαΐων και κλάδων και γιατί όχι μετά μουσικής. Παίζοντας ρυθμούς με τα νταούλια και τις λύρες, αυτές που ξέμειναν σε αχρηστία από τον Τσίπρα, που θα έπαιζε στους δικούς του ρυθμούς για να χορεύουν οι ξένοι. Από τη Μέρκελ ώς τις αγορές.

Παρενέργειες από το βαρύ χτύπημα, που δέχτηκε στις εκλογές ο Τσίπρας και δεν έχει συνέλθει ακόμη.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου