Τι ακριβώς χειροκροτείτε ωρέ άνθρωποι;

τι-ακριβώς-χειροκροτείτε-ωρέ-άνθρωπο-319328

Εσπευσαν οι Συριζαίοι να …υιοθετήσουν εκείνες τις γκομοράδες, που θεώρησαν …επαναστατικό καθήκον να επιχειρήσουν γελοιοποίηση της επετείου για το μεγαλειώδες «Οχι» του ελληνικού λαού απέναντι στην εισβολή της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι. Από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ώς τα έντυπά του, όπως η ψευδώνυμη Εφημερίδα των Συντακτών και ώς νυν και πρώην βουλευτές του κόμματος.

Προφανώς οι δεσποινίδες έχουν τόση πολιτική μνήμη και κρίση, όση και ένας άγραφος μαυροπίνακας. Εκείνοι που προσφέρουν πολιτική κάλυψη, τι ακριβώς υποστηρίζουν; Μήπως συμμερίζονται τη …διακήρυξη, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δώδεκα νεαρές με τα θολωμένα μυαλά; Συμφωνούν, δηλαδή ότι εκείνοι, που έπεσαν στο αλβανικό μέτωπο, πρέπει να αντιμετωπίζονται, κατά το κείμενό τους, ως «στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ισως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες, που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά»; Οτι είναι συμφορά η «πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων»;

Μήπως, επίσης, εκείνοι, που θέλουν να εμφανίζονται και ως συνεχιστές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, συμφωνούν με τις γκομοράδες ότι η εθνική αντίσταση κατά των κατακτητών «για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά» είναι επίσης καταδικαστέα ως …στρατοκρατική πρακτική; Αυτά διδάσκει η υστερική τέως βουλευτής Αννέτα Καββαδία, που έσπευσε να εξυμνήσει την …επανάσταση των δώδεκα θολωμένων;

Δυστυχώς, υπάρχει περίσσευμα θολωμένων μυαλών. Τόσο που να διερωτάσαι μήπως τελικώς είχε δίκιο ο Καμμένος, όταν έλεγε ότι …μας ψεκάζουν.

Περνάς από τον έναν τοίχο και διαβάζεις:

Στο διάολο τα Ιμια

και οι βραχονησίδες,

εμείς οι προλετάριοι

δεν έχουμε πατρίδες.

Α, ρε κακομοίρηδες, με τέτοια μυαλά να ετοιμάζεστε να υποδεχθείτε τους καμία ογδονταριά εκατομμύρια μουσουλμάνους και εθνικιστές προλετάριους της απέναντι όχθης και θα καλοπεράσετε. Μαζί με εσάς και εμείς οι υπόλοιποι.

Πας πιο πέρα, διαβάζεις:

Πάντα θα προδίδουμε

έθνη και πατρίδες.

Αφήστε πια εκείνα τα «να κλείσουν όλες οι βιομηχανίες», που γράφονται βεβαίως με βιομηχανικό σπρέι από νεαρούς με τζιν παντελόνια και παπούτσια σνίκερς, που ασφαλώς δεν παράγονται από τίποτα αυτοφυή δέντρα, τζινεριές ή παπουτσεριές, αλλά από βιομηχανίες και δη, συνήθως, πολυεθνικές. Παραπέρα διαβάζεις «να κλείσουν τα Πανεπιστήμια, γιατί παράγουν δούλους για τον καπιταλισμό» και άλλα νοσηρά παρόμοια.

Αυτά τα παλαβά μωρέ υποστηρίζετε και θέλετε να ξανακυβερνήσετε τον τόπο;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου