Πόσο φιλελληνικές οι μεθοδεύσεις της «Τρίτης Ρώμης»

πόσο-φιλελληνικές-οι-μεθοδεύσεις-της-334907

Αναγνώσεις παράλληλες και ιδιαιτέρως χρήσιμες. Από τη μία διαβάζω όσα οψίμως ομολογούν για τις αυταπάτες, που διατηρούσαν, όταν μάθαιναν τα παιχνίδια εξουσίας, ιδίως τα επικίνδυνα διεθνή, «στου Κασίδη το κεφάλι» οι επηρμένοι Συριζαίοι. Τι ομολογούν οι Τσακαλώτος, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Βούτσης και άλλοι. Από την άλλη διαβάζω τα κεφάλαια του υπό έκδοση νέου βιβλίου του γιου μου, Αλέξανδρου Μασσαβέτα, με τίτλο «Τρίτη Ρώμη», που αναφέρεται στα μεθοδικά σχέδια της Ρωσίας να υποκλέψει τα πρωτεία της ορθοδοξίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της εκκλησιαστικώς «δεύτερης Ρώμης», της Κωνσταντινούπολης.

Τώρα ομολογούν ότι στήριζαν όλη την τακτική τους σε μία αυταπάτη, ότι θα μας έσωζαν τα ρωσικά ρούβλια, καθώς ο Πούτιν θα άνοιγε τα κεμέρια του να μας δανείσει πλουσιοπάροχα, με φιλικούς όρους, ώστε να μην έχουμε ανάγκη τους …παλιοευρωπαίους και τα μνημόνιά τους.

Τότε, βεβαίως, σε πείσμα του καλλιεργημένου κλίματος, που είχε παρασύρει πολλούς, ακόμη και κάποιους που δεν είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ ο Τσίπρας με τον Λαφαζάνη επισκέπτονταν τη Μόσχα, προειδοποιούσα, από τη μικρή αυτή στήλη, για το ατελέσφορο του εγχειρήματος.

Κάποιοι βαυκαλίζονται τραγουδώντας ανεπικαίρως το προεπαναστατικό δημώδες άσμα:

«Ἀκόμα τούτη τὴν ἄνοιξη/ραγιάδες, ραγιάδες,

τοῦτο τὸ καλοκαῖρι,/ὅσο νὰ ῾ρθεῖ ὁ Μόσκοβος,

ραγιάδες, ραγιάδες/νὰ φέρει τὸ σεφέρι».

Επιτρέψτε μου να μη μετέχω σε κανένα ρεύμα καλλιέργειας εθνικών ψευδαισθήσεων. Δεν περιμένω ότι «θα μας σώσει το ξανθό γένος», την ηγεσία του οποίου επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Δεν περιμένω ότι θα ανοίξουν τα θησαυροφυλάκια του Κρεμλίνου και θα μας δώσουν τόσα χρήματα, σε δάνεια ή χορηγίες, ώστε να μην έχουμε ανάγκη τους …παλιόφραγκους. Και να τα ρούβλια και να τα παστέλια και να τα παστοκύδωνα. Οσα περίσσεψαν, από εκείνα που …δεν έδωσαν στην Κύπρο, όταν εκλιπαρούσε για ελάχιστα, μπροστά στις δικές μας ανάγκες, προκειμένου να αποφύγει να υπαχθεί στο μνημόνιο.

Τώρα, όσοι σκεπτόμασταν με απλή λογική δικαιωνόμαστε από τις ομολογίες των τότε πρωταγωνιστών αυτής της πολιτικής σαπουνόπερας. Παραλλήλως, από όσα, με τεκμηρίωση, αποκαλύπτει ο Αλέξανδρος στο βιβλίο του, αναδεικνύεται η δολιότητα των μεθόδων της ρωσικής διείσδυσης με δύο στόχους. Από τη μία να επηρεάσει την εξωτερική πολιτική της χώρας και από την άλλη να υπονομεύσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να αλώσει το Αγιον Ορος, καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στον ελληνισμό.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου