Να που κάποιος κατονόμασε τον «Ρασπούτιν»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-12, 15:47:38
Να που κάποιος κατονόμασε τον «Ρασπούτιν»

Οπως μας ενημερώνουν οι συνάδελφοι του δικαστικού ρεπορτάζ, έγιναν πια τα αποκαλυπτήρια της σκοτεινής πολιτικής φυσιογνωμίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του διαβόητου «Ρασπούτιν». Για πρώτη φορά, σε επίσημο έγγραφο, κατατεθειμένο στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Αρειο Πάγο, γίνεται σαφής αναφορά στο όνομα του πολιτικού στελέχους της κυβέρνησης Τσιπρανέλ, που όλοι, ώς τώρα, περιγράφουν με το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν», χωρίς κανείς να τον κατονομάζει.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καταθέσει για την περίφημη υπόθεση με τους κακόφημους χειρισμούς, για το σκάνδαλο Novartis. Ως μάρτυρας πλέον και όχι ως «κατηγορούμενος», όπως επεδίωξε να τον καταστήσει, και αυτόν και άλλους δέκα πολιτικούς, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, το «σύστημα Ρασπούτιν». Διότι, ως προς αυτόν, όπως και για τον νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, τον Ευάγ. Βενιζέλο και άλλους, οι καταθέσεις των «προστατευομένων μαρτύρων» αποδείχθηκαν τόσο αναξιόπιστες, ώστε οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο.

Στο εκ 32 σελίδων υπόμνημά του, ο Μεσσήνιος πολιτικός καταθέτει ότι ο «Ρασπούτιν» δεν είναι άλλος από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τον άνθρωπο που έστησε έναν ολόκληρο μηχανισμό εξυπηρέτησης των κομματικών επιδιώξεων του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της δικαιοσύνης, από τον οποίο και προέρχεται, ως πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών.

Εναν μηχανισμό που περιελάμβανε από πρώην έως εν ενεργεία δικαστές και εισαγγελείς. Από την καρεκλοκένταυρη Θάνου, έως επιλεγμένες από το «σύστημα Ρασπούτιν» ανακρίτριες, στις οποίες ανέθετε τη δίωξη των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης Τσίπρα. Ακόμη και την πρώην δικαστικό, η οποία ως επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για το «μαύρο χρήμα» κίνησε τη διαδικασία αμαύρωσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, χωρίς βεβαίως να αισθανθεί την ανάγκη να παραιτηθεί, όταν το εγχείρημά της αποδείχθηκε φιάσκο. Αντιθέτως, «έφαγε» εκείνον που επέμενε από την αρχή, κρίνοντας τα «στοιχεία» ως ειδικός με πλούσια μετεκπαίδευση και προϋπηρεσία, ότι πρόκειται περί πολιτικής σκευωρίας.

Τώρα σειρά έχουν οι μηνύσεις εκείνων που διασύρθηκαν επί τέσσερα χρόνια, εναντίον όλων των «αστέρων» του «συστήματος Ρασπούτιν». Είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και πολιτική υποχρέωση των θιγέντων. Για να δικαιωθεί η λαϊκή ρήση «όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα». Αυτή θα είναι η φυσική κατάληξη ατόμων σαν τον Παπαγγελόπουλο, τον Πολάκη και άλλους ομοίους τους.

 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=