Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη

κάτω-η-χούντα-του-μητσοτάκη-και-χρυσοχ-413243

Αίσχος. Καταλύεται η δημοκρατία. Καταργείται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Επιβάλλεται άγριο αστυνομικό κράτος. Απόδειξη η βάρβαρη επίθεση σε χώρο πανεπιστημιακού ασύλου, που είχε μάλιστα και ρατσιστικό χαρακτήρα, αφού οι έξι συλληφθέντες είναι άπαντες, σκουρόχρωμοι αλλοδαποί.

Για το τι γίνεται πέριξ αλλά και εντός του εμβληματικού κτιρίου της Νομικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπως και σε κεντρικές σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχω γράψει πολλές φορές. Εχω μάλιστα περιγράψει περιστατικό που βίωσα στην οδό Σίνα, όταν Αφρικανός διακινητής με …διέταξε να φύγω γρήγορα και να μην παρατηρώ την σκηνή με δύο …πελάτες του που «καρφώνονταν», δημοσίως, στο μικρό παρκάκι έξω από την αυλόπορτα της Φιλοσοφικής.

Επιτέλους, είδαμε μια αστυνομική επιχείρηση στον χώρο πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Επιχείρηση που απέδωσε έξι συλλήψεις για κατοχή και εμπόρια ναρκωτικών, (ηρωίνης και ινδικής κάνναβης) αλλά και για λαθρεμπόριο καπνού και τσιγαρόχαρτων για «στριφτά». Και ελπίζω να είναι απλώς η αρχή μια τακτικής που θα έχει συνέχεια και συνέπεια. Οτι δεν θα έχει την γνωστή μοίρα κάποιων θεαματικών «επιχειρήσεων σκούπα», που ξεχνιούνται και εξατμίζονται ταχύτατα.

Τώρα περιμένω τις αντιδράσεις από τους «αριστεριστές», στους οποίους έχει, εκουσίως, καταταγεί και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα εκπλαγώ αν δω να καταγγέλλουν την κυβέρνηση, προσωπικώς τον Μητσοτάκη, την ΕΛΑΣ, αλλά και ειδικώς τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για …χουντική συμπεριφορά. Πρωτίστως για κατάλυση του …πανεπιστημιακού ασύλου. Αφού οι διακινητές έχουν γίνει επιστήμονες στις μεθόδους που χρησιμοποιούν. Αλλά και για ρατσιστική πολιτική, αφού οι συλληφθέντες ανήκουν σε αλλοδαπές φυλές.

Είναι άλλωστε περισσή η ευκολία με την οποία χρησιμοποιούνται οι όροι «χούντα» και «χουντικός» ακόμη και από υποτίθεται σοβαρά έντυπα της Τσιπρικής «Αριστεράς». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αρθρογραφία της «Εφημερίδας των Συντακτών» κατά του νέου Γ. Γ. Τουρισμού, Κωνσταντίνου Λούλη. Την αποπομπή του οποίου ζητά, με το επιχείρημα ότι είναι «χουντικός». Και ποιο είναι το «στοιχείο» που προσκομίζουν; Ότι επισκέφθηκε, όχι όταν ήταν στην εξουσία, αλλά όταν ήταν στην φυλακή, τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και την σύζυγο του Δέσποινα. Αποσιωπώντας το γεγονός ότι είναι συλλέκτης ιστορικών αντικειμένων και μαρτυριών. Και ότι για τον ίδιο λόγο έχει επισκεφθεί την χήρα του Χότζα, συγγενείς του Τσαουσέσκου και του Ζίβκοφ, αλλά και το σπίτι του Στάλιν.

Έχουμε χάσει τον μπούσουλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου