Φοβούνται ωρέ οι «ντελικανήδες» σύντεκνε Παυλή;

φοβούνται-ωρέ-οι-ντελικανήδες-σύντ-420223

Το άρθρο 86 του Συντάγματος είναι ένα στίγμα, που αμαυρώνει την εικόνα του πολιτικού μας συστήματος. Στίγμα και όνειδος, που θα στιγματίζει εσαεί και την πολιτική διαδρομή του Ευάγγελου Βενιζέλου και της κυβέρνησης Σημίτη, που περιέβαλαν με συνταγματική ισχύ τον κατάπτυστο νόμο των χουντικών «περί ευθύνης υπουργών». Νόμος που απέβλεπε, πονηρότατα, στην εξασφάλιση της ατιμωρησίας των χουντικών υπουργών για όσα διέπραξαν ασκώντας εξουσία. Είτε επρόκειτο για το «μπαλόσημο» του Ασλανίδη, είτε για τα σκάνδαλα για τα οποία είχε καταγγελθεί ο με «καθαρά χέρια» Λαδάς και άλλοι.

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολέμιος αυτού του άρθρου. Διό και περιέλαβε την κατάργησή του, μεταξύ των αναθεωρητέων διατάξεων που επελέγησαν από τη διαλυθείσα Βουλή και πρόκειται να επικυρωθούν από την παρούσα. Σφοδρός πολέμιος υποτίθεται ότι είναι και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής Χανίων, ο «αψίκορος» ντελικανής Παύλος Πολάκης.

Το τελευταίο λοιπόν που θα περίμενε κανείς, κατά τη συζήτηση της πρότασης για άρση της ασυλίας του Πολάκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες από τις μηνύσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Στουρνάρα και του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Πουλή, θα ήταν αυτή η εκπληκτική νέα …κωλοτούμπα που παρακολουθήσαμε. Με τον ίδιο τον Πολάκη, αλλά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο να επικαλούνται τις διατάξεις του άρθρου 86, του χουντικού πλυντηρίου υπουργικών ανομιών, για να εξασφαλίσουν τη μη άρση της ασυλίας του.

Γιάντα ωρέ σύντεκνε Παυλή, φοβούνται τα παλικάρια από τα Σφακιά; Είναι αντρειοσύνη και «αψάδα» να προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από ένα νομικό κατασκεύασμα, που συνέχεια έφτυνες;

Αλλά δεν κρύβεται μόνον ο Πολάκης. Φυγομάχησε ολόκληρη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέφυγε στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Βουλής. Το έκαναν, λένε, ως τρόπο καταγγελίας του δήθεν «πραξικοπήματος» της πλειοψηφίας. Κουραφέξαλα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο επέλεξαν αυτή την τακτική είναι ο φόβος του Τσίπρα και των πιστών του ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έμενε στην ψηφοφορία υπήρχε ο κίνδυνος κάποιοι βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας του …αχώνευτου.

Την ίδια ώρα σκούζουν κατά της απόφασης που οδηγεί στην αποφυλάκιση του Κορκονέα. Λες και απευθύνονται σε λαό ανεγκεφάλων, που δεν καταλαβαίνει ότι η αποφυλάκιση επετεύχθη χάρη στους νέους κώδικες που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου