Κλέψε να φας, καταχράσου για να έχεις!!!

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-18, 14:33:09
Κλέψε να φας, καταχράσου για να έχεις!!!

Του Γ. Π. Μασσαβέτα

giorgis@massavetas.gr

 

Πείτε μου ειλικρινώς: Αν σας πρότειναν στο 35ο έτος της ηλικίας σας να μείνετε έξι χρόνια φυλακή για μια κατάχρηση 156.000.000 ευρώ και να βγείτε στα 41 σας έχοντας κάνει μια γερή μπάζα για το υπόλοιπο του βίου σας, για τα παιδιά και τα εγγόνια σας, είναι σίγουρο ότι θα λέγατε όλοι ανεξαιρέτως «όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω»; Πριν απαντήσετε, παρακαλώ να θυμηθείτε ότι χιλιάδες συμπατριώτες μας ξενιτεύτηκαν στα νεανικά τους χρόνια και δούλεψαν σαν σκλάβοι «στις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές», όπως τραγουδούσε ο αγαπημένος των ξενιτεμένων Στέλιος Καζαντζίδης.

Αποφυλακίζεται οριστικώς ο Αριστείδης Φλώρος της Energa, μετά από εξάχρονη συνολική παραμονή στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας, όπου εξέτιε ποινή 21 ετών. Ελεύθερος κυκλοφορεί και ο συγκατηγορούμενός του Βασίλης Μηλιώρης, γνωστός και ως «γκόλντεν μπόι», που ξόδευε, μόνο σε μια βραδιά, 80.000 ευρώ για …λουλούδια, εκεί που τραγουδούσε ο Μαζωνάκης.

Τι είχαν «φάει» σε χρήμα αυτοί οι άνθρωποι, που «έφαγαν» τόσο ελαφρές ποινές, ώστε σήμερα να κυκλοφορούν ελεύθεροι; Το παραθέτω, κατά το κατηγορητήριο:

Ποσό περίπου 60 εκατ. ευρώ προέρχεται από διάφορα ειδικά τέλη από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ποσό 36,5 εκατ. ευρώ έπρεπε να είχε αποδοθεί στον ΔΕΣΜΗΕ με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ποσό 37,5 εκατ. ευρώ προέρχεται από το γνωστό και ως «χαράτσι» της ΔΕΗ για τα ακίνητα. Ποσό 17 εκατ. ευρώ είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους και το οποίο έπρεπε να αποδώσουν σε εκατοντάδες Δήμους της χώρας ως δημοτικά τέλη. Ποσό 2,1 εκατ. ευρώ που αποτελεί ειδικό φόρο κατανάλωσης, το οποίο έπρεπε να αποδοθεί στο δημόσιο. Συνολικώς 256 εκατομμύρια.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, διότι επί των ημερών της αποφυλακίζεται ο Φλώρος. Θράσος χιλίων πιθήκων. Διότι η αποφυλάκισή του επιτεύχθηκε χάρη στο γεγονός ότι οι δικηγόροι του πάτησαν στον νέο Ποινικό Κώδικα της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτόν που κατάργησε, ως κακουργήματα, τα εγκλήματα των «καταχραστών του δημοσίου» και της «ενεργητικής δωροδοκίας». Ρίχνοντας στα μαλακά και τους Χριστοφοράκους κ.ά. Με αυτήν τη νομική …εξυπνάδα καθάρισαν, οριστικώς, Φλώρος και Μηλιώνης. Τι είναι ένας χρόνος φυλακή, όταν σου «αφήνει στην άκρη» 25 εκατομμύρια, να τα χαρείς στο άνθος της ηλικίας σου;

Ηταν …δίκαιο, το έκαναν πράξη. Εξόχως «αριστερή».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=