Χωρίς ίχνος πολιτικής γενναιότητας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-04, 14:57:07
Χωρίς ίχνος πολιτικής γενναιότητας

Μια χαρά τα πάτε κύριε, επί ολίγες ακόμη ώρες, πρόεδρε. Καταφέρνετε να ανατρέψετε ακόμη και τη διατυπωμένη σε παροιμίες «λαϊκή σοφία». Οπως για παράδειγμα τη λαϊκή ρήση «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Εσείς, ως κατά σύστημα ψεύτης, καταφέρατε να χαίρεστε επί 54 ολόκληρους μήνες. Και πορεύεστε με την ίδια «αρετή» ώς την τελευταία στιγμή. Με τυπικό δείγμα τη συνέντευξή σας στον ...απαγορευμένο Σκάι, που θα μείνει ως ένα μνημείο ψευδών και υποκρισίας.

Δεν θα ασχοληθώ σήμερα με τα τόσα ψέματα αυτής της συνέντευξης. Τα έχουν ήδη καταγράψει δεκάδες δημοσιεύματα. Θα σταθώ μόνο σε εκείνα, τα οποία αναδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής γενναιότητας και ευψυχίας, που σας διακρίνει. Σε αυτή την παράσταση ενός ανθρώπου, που διοικεί μια χώρα χωρίς να έχει την πολιτική αρετή να αποδέχεται τις ευθύνες του, αλλά μονίμως επιχειρεί να τις μεταθέσει στους άλλους.

Ο,τι πιο «γενναίο» μάς είπατε ήταν η παραδοχή σας για κάποια λάθη. Και ποια ήταν αυτά; Το ότι εμπιστευτήκατε, όπως μας είπατε, κάποιους ανθρώπους. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Ηταν λάθος, μας είπατε, που εμπιστευτήκατε τον Λαφαζάνη και την Πλατφόρμα του. Και έφταιγαν αυτοί, που τελικώς βρέθηκαν «εκτός νυμφώνος» και όχι εσείς. Αλλά το γνωρίζετε ότι είπατε ψέματα. Διότι δεν επρόκειτο περί «λάθους», αλλά για μια πολιτική συναλλαγή. Η Πλατφόρμα αντιπροσώπευε πάνω από το ένα τρίτο των συνέδρων του 5ου συνεδρίου του κομματικού σας φορέα, από το οποίο τον Φεβρουάριο του 2008 αναδειχθήκατε πρόεδρος, νικώντας κατά κράτος τον Κουβέλη. Και μαζί με τις υπόλοιπες αριστερίζουσες «συνιστώσες» αποτελούσαν τη συντριπτική πλειονότητα των συνέδρων.

Δεν ήταν λοιπόν «λάθος» που τους εμπιστευτήκατε. Ηταν το αποτέλεσμα μιας συναλλαγής, «κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό». Και ύστερα, για να μη χάσετε την καρέκλα, στην κορυφή της εξουσίας, τους ...αδειάσατε. Και τον Λαφαζάνη και τον Γλέζο και τους τροτσκιστές και τη Ζωή και τον Βαρουφάκη, που θα τον πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια και όποιον μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο σχέδιό σας να μετατρέψετε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωπικό αρχηγικό κόμμα. Αντικαθιστώντας τους, σταδιακώς, με τις προσχώσεις από τα ...μπάζα του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα των ΑΝΕΛ.

Τα λάθη τα συγχωρούν οι λαοί, αλλά όχι την προκλητική επίδειξη πολιτικής ανανδρίας.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=