Σαν «έτοιμος από καιρό»... πάει για άλλα

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-03, 14:03:28
Σαν «έτοιμος από καιρό»... πάει για άλλα

Θα το προσέξατε ασφαλώς ότι όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα των εκλογών, όσο όλες οι μετρήσεις προεξοφλούν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, με τα οποία επιχειρείται μια πρόβλεψη των «επομένων κινήσεων» του Αλέξη Τσίπρα. Οτι όλο και περισσότεροι αρθρογράφοι και αναλυτές προεξοφλούν πως ο σημερινός ηγέτης της «για πρώτη φορά Αριστεράς στην εξουσία» ετοιμάζεται, μεθοδικώς, να ...ανανεωθεί, στέλνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες από τις παλιές, αριστερίζουσες «συνιστώσες» του, όσες απέμειναν, στο χωνευτήρι του πολιτικού κοιμητηρίου.

Οι αναγνώστες της στήλης είναι από πολύ καιρό προϊδεασμένοι για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξέλιξης. Είναι κάτι, το οποίο υποστηρίζω από τον Σεπτέμβριο του 2015. Και το οποίο ξεκαθάρισα ακόμη περισσότερο τον Οκτώβριο του 2016. Τότε που υποτίθεται ότι με το πανηγυρικό συνέδριό του ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε, τάχατες, «ενιαίο κόμμα». Τότε, στις 14 Οκτωβρίου, ενημέρωνα για αυτή την προοπτική:

Οσο πιο «δεξιά» είναι η πολιτική πρακτική του κυβερνώντος κόμματος, τόσο πιο πολύ καταφεύγουν τα κορυφαία στελέχη του στον αριστερό βερμπαλισμό. Με πρωταγωνιστή βεβαίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οστις θα ανεβάσει τις κόκκινες «κορόνες» του προκειμένου να θολώσει τα νερά, καθώς έχει επιλέξει πια να απογαλακτισθεί από το κνίτικο παρελθόν του και να κτίσει το προσωπικό του κόμμα σε «ευρωπαϊκό κεντροαριστερό» οικόπεδο.

Ηδη έχει «απογαλακτισθεί» αρκούντως από το «κομμουνιστικό» παρελθόν του. Και έχει απαλλαγεί από αρκετούς από εκείνους, που θα μπορούσαν να τον ελέγχουν για τις αποκλίσεις του.

Μετά την «έξοδο» της Αριστερής Πλατφόρμας του Λαφαζάνη, που έγινε ΛΑΕ, των Πολιτών του Μανώλη Γλέζου και της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας του Ρούντι Ρινάλντι, που αποχώρησαν το 2015, τώρα πήρε την άγουσα προς την έξοδο και το Πράττω του Νίκου Κοτζιά. Και, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε, θα έχουμε και άλλες αποχωρήσεις μετά τη νέα ήττα στις 7 Ιουλίου.

Θα του μείνουν τα μεγάλα ...κελεπούρια. Η Ξενογιαννακοπούλου και η Τζάκρη με την Παπακώστα, που όμως έχει «δικό της κόμμα» και τον Παπαχριστόπουλο, που σίγουρα θα ψάχνει για άλλο ...τρόλεϊ μετά την ήττα. Ενώ δεν μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος ούτε για τον Ραγκούση, καθώς δεν είναι και τόσο καθαρό το πώς θα αντιδράσει όταν αποδοκιμασθεί στη Β’ Πειραιώς, μια περιφέρεια που τη γνωρίζω καλά και η οποία «δεν τον σηκώνει». 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=