Ποιος να ‘ναι αυτός ο αψηλός, ποιος να ‘ναι αυτός ο τύπος

ποιος-να-ναι-αυτός-ο-αψηλός-ποιος-να-472154

Με συμπαθάτε αγαπητοί αναγνώστες, όσοι, με ηλεκτρονικά μηνύματα, μου ζητάτε να γράψω ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης. Αυτός που επεμβαίνει προκλητικώς στο έργο ανακριτών και εισαγγελέων. Αλλά είναι κατακαλόκαιρο και τα κρατητήρια δεν έχουν κλιματισμό. Ασε που σιχαίνομαι αυτή τη διαδικασία του Αυτοφώρου, με το φούμο και τη δακτυλοσκόπηση. Και δεν είμαι πια σαραντάρης, που τα αψηφούσα όλα αυτά, πηγαίνοντας κόντρα και χτυπώντας «τη γροθιά στο μαχαίρι». Πορεύομαι, αν έχω ακόμη λάδι στο καντήλι μου, προς τα ογδόντα. Εδώ δεν το κάνουν πολιτικοί, που έχουν και ασυλία. Από εμένα το ζητάτε;

Εγώ το μόνο που έχω να συνεισφέρω είναι να θυμίσω δύο πράγματα, εδραζόμενα επί πραγματικών γεγονότων.

*** Γεγονός πρώτο και πιο πρόσφατο. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής έφθασε στο σημείο να παραιτηθεί, επειδή, όπως εγγράφως κατήγγειλε, ασκούνται αφόρητες πιέσεις από μέλος της κυβέρνησης, τον «Ρασπούτιν» όπως τον χαρακτήρισε, ώστε να ενοχοποιηθούν πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Οτι «τα έχουν πιάσει».

Οταν ένας ανώτατος δικαστής φθάνει στο σημείο να τερματίζει την καριέρα του κάνοντας μια τόσο βαριά καταγγελία, ή θα πρέπει να δεχθούμε πως ξαφνικά …τρελάθηκε ή ότι πράγματι η συνείδησή του επαναστάτησε, καθώς διαπίστωσε μια άτιμη διαδικασία.

*** Γεγονός δεύτερο, αλλά χρονικώς παλαιότερο. Μια άλλη εισαγγελέας, που διαχειρίσθηκε επίσης υποθέσεις διαφθοράς, η Γεωργία Τσατάνη, είχε επίσης διατυπώσει καταγγελίες για τέτοιες παρεμβάσεις. Αλλά τις καταγγελίες της …ερεύνησε η κ. Θάνου, το νομικό …χέρι του Αλέξη Τσίπρα. Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί η καταγγέλλουσα, η οποία, πάντως, καταθέτοντας σε ειδική επιτροπή της Βουλής κατονόμασε ευθέως. Δηλώνοντας μάλιστα πως έχει στα χέρια τις αποδείξεις, που υποστηρίζουν την καταγγελία της.

Πέρασαν τρία χρόνια από εκείνη τη συνεδρίαση στη Βουλή. Και το μόνο …αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί η καταγγέλλουσα και μια βομβιστική επίθεση στο σπίτι της από τα «παιδιά» των «Πυρήνων της Φωτιάς» και «δημοσιογραφικές» επιθέσεις από το κυριακάτικο …δελτίο Τύπου του Τσίπρα, την «εφημερίδα» του Βαξεβάνη, μπας και «το βουλώσει».

Ε, μεγάλα παιδιά είστε και εσείς. Τι με ρωτάτε ποιος είναι αυτός ο «Ρασπούτιν»; Ολα από μένα τα περιμένετε; Καλά και σώνει να πάω Αυτόφωρο;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου