Ενας «Ρασπούτιν» σε κάθε αυλή που αποσυντίθεται

ενας-ρασπούτιν-σε-κάθε-αυλή-που-αποσ-473432

Ο Ρασπούτιν υπήρξε ο σατανικός μυστικοσύμβουλος του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας. Μέγας δολοπλόκος. Εκανε διαρκώς την τσαρική αυλή άνω κάτω με τις συνωμοσίες, αλλά και τις συνωμοσιολογίες του, με τις οποίες παραμύθιαζε τον τσάρο. Αλλά ενόχλησε τόσους, ώστε συγκροτήθηκε μια ισχυρή συμμαχία εναντίον του. Πρώτα τον δηλητηρίασαν, εν συνεχεία τον πυροβόλησαν στην καρδιά και τέλος τον έριξαν στον παγωμένο Βόλγα.

Τώρα έχουμε δική μας «αυλή». Να μην έχουμε και «Ρασπούτιν»; Εχουμε. Τον περιγράφει στην αναφορά του για τα παράδοξα της λειτουργίας του νέου, «προοδευτικού» παραδικαστικού κυκλώματος ο παραιτηθείς αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής και τον προσδιορίζει με σαφήνεια ως καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, που παρεμβαίνει στο έργο της ανάκρισης για την υπόθεση Novartis, με την οποία επιχειρήθηκε να ικανοποιηθεί η αξίωση του Πολάκη «να κλείσουμε μερικούς στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές».

Ποιος να είναι άραγε; Μας δηλώσατε, κ. πρόεδρε, κατά τη συνέντευξή σας στον Alpha, ότι δεν τον γνωρίζετε. Τι πρέπει να σκεφτούμε; Οτι μας λέτε την αλήθεια; Οτι, ενώ γίνατε γνώστης των καταγγελιών Αγγελή, δεν ασχοληθήκατε να μάθετε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» της κυβέρνησής σας; Οτι είστε ανίκανος να διοικήσετε, ώστε δεν μπορείτε ούτε αυτό να ερευνήσετε με αποτελεσματικότητα;

Ο τρόπος, με τον οποίο «αδειάζετε» τον έναν μετά τον άλλον όλους εκείνους που σας σήκωσαν στην πλάτη, ώστε να γίνετε αρχηγός κόμματος και τελικώς πρωθυπουργός, από τον πρώτο μέντορά σας τον Αλαβάνο ώς τους λαφαζανικούς, τους περί τον Ρινάλντι, περί τον Κοτζιά και τους άλλους, αντικαθιστώντας τους με «περιττώματα» άλλων, ακόμη και του Καμμένου, δείχνει ότι ξέρετε να μανουβράρετε τα πράγματα. Τα καταφέρατε περίφημα. Επιβιβασθήκατε σε αριστερή σχεδία και τη μετατρέπετε, μεθοδικότατα, σε προσωπική πολιτική θαλαμηγό, σαν αυτές που σας φιλοξενούν.

Αρα, λέτε ψέματα για μια ακόμη φορά. Γνωρίζετε άριστα ποιος σας έπεισε ότι τάχα «θα τους πάρετε και τα σώβρακα», των αντιπάλων σας, με το σκάνδαλο αυτό, που είναι μεν υπαρκτό, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι πολιτικό. Γνωρίζετε και ποιος είχε κάθε λόγο, όταν είδε ότι το «κελεπούρι» εξελίσσεται σε φιάσκο, να επιχειρήσει να βάλει το χεράκι του.

Αλλοτε γλείφτης και μυστικός πράκτορας άλλου πρωθυπουργού. Και τώρα δικός σας. Που θα έχει και αυτός άθλιο τέλος, όπως και το πρωτότυπό του. Ποιον κοροϊδεύετε;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου