Ενας «ηγέτης» παντελώς ανιστόρητος

ενας-ηγέτης-παντελώς-ανιστόρητος-481355

Σας παρακολούθησα κ. πρόεδρε στην παράσταση, που δώσατε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Και μου προκαλέσατε ανάμεικτα συναισθήματα:

*** Από τη μια λυπήθηκα την κατάντια σας. Εχοντας δεχθεί κατακέφαλα την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αντιδράτε σπασμωδικώς. Φτασάτε στο σημείο να μην εμπιστεύεσθε πια την αποτελεσματικότητα κανενός εκ των συνεργατών σας. Διό και θεωρείτε ότι είστε ο μόνος, που μπορεί να παίξει όλους τους ρόλους. Βγήκατε, λοιπόν, να δώσετε μια παράσταση σε ρόλο …Τζανακόπουλου. Πιστεύοντας, προφανώς, ότι ασκείτε μια γοητεία, που δεν έχει ο έως τώρα κυβερνητικός εκπρόσωπος, τον οποίο παραμερίζετε, επειδή κάποιοι σας έπεισαν ότι χάσατε λόγω κακής …επικοινωνίας.

*** Από την άλλη μου προκαλέσατε θυμό για το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός, έστω εν αποδρομή, εμφανίζεται τόσο ανιστόρητος. Με τόση άγνοια της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας μας. Διότι, εκτός από Τζανακόπουλος, θελήσατε να παίξετε και έναν τελείως καταδικασμένο ρόλο. Αυτόν του μακαρίτη Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Ο όποιος, έχοντας αναλάβει την ηγεσία της ΕΡΕ, στήριξε όλη την προεκλογική του εκστρατεία στην προσπάθεια τρομοκράτησης των ψηφοφόρων. Οπως ακριβώς κάνετε και εσείς σήμερα.

Τότε ο Κανελλόπουλος, διαπιστώνοντας το τεράστιο λαϊκό ρεύμα υπέρ της Ενώσεως Κέντρου, πίστεψε ότι με τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων. Κατά πως λέτε δηλαδή εσείς να «γυρίσει το ματσάκι». Και γέμισε τη χώρα με αφίσες, στις οποίες το βασικό σύνθημα ήταν: «Αυτή η δραχμή είναι δική σου. Μην αφήσεις τον Παπανδρέου να σου την πάρει».

Αν είχατε στοιχειωδώς μελετήσει την πολιτική μας ιστορία, θα γνωρίζατε πώς αντέδρασαν οι Ελληνες σε αυτή την κινδυνολογία. Εδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ενωση Κέντρου στις εκλογές εκείνες.

Επειδή όμως είστε και σε αυτόν τον τομέα αδίδακτος και ανιστόρητος, προσπαθείτε να τρομάξετε τους πολίτες, που σας αποδοκίμασαν, επισείοντας τους δικούς σας «μπαμπούλες»: Αυτή η …σύμβαση είναι δική σου, μην αφήσεις τον Μητσοτάκη να σε απολύσει. Αυτό το «μέρισμα» είναι δικό σου, μην αφήσεις τον Μητσοτάκη να σου το πάρει πίσω. Ενώ παραλλήλως επιδίδεσθε σε ένα όργιο βολέματος υμετέρων, συζύγων, τέκνων και άλλων συγγενών υπουργών και βουλευτών σας.

Γι’ αυτό και ο λαός θα σας δώσει την ευκαιρία να μελετήσετε καλύτερα την πολιτική ιστορία, απαλλάσσοντάς σας από την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Θα είναι άξιος ο μισθός σας.

Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου