Της κοντής... της φταίγανε οι τρίχες!!!

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-01, 14:13:56
Της κοντής... της φταίγανε οι τρίχες!!!

Η πλήρης γελοιοποίηση κάθε έννοιας αυτοκριτικής. Αυτό που κυριάρχησε στις βαθυστόχαστες αναλύσεις, που έγιναν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συντριβή τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές, συνοψίζεται σε μία φράση. Αυτό δηλαδή που υποστήριξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη και το οποίο έχει καταστεί «κεντρική γραμμή» της ηγεσίας προς παραμυθίαν των τεθλιμμένων, οργανωμένων και μη οπαδών: «Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε σωστά τις επιτυχίες της πολιτικής μας».

Ο ελληνικός λαός έχει μια σόκιν παροιμία, για κάποιον που δεν τα πήγε και πολύ καλά στο κρεβάτι και μετά ψελλίζει δικαιολογίες: «Της κοντής ψ….. της φταίγανε οι τρίχες». Ετσι και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για το …κοντό αποτέλεσμα της φταίνε οι επικοινωνιακές επιδόσεις της. Αρνούνται, ακόμη και τώρα, να παραδεχθούν πως με τις πολιτικές αποφάσεις τους κατά της μεσαίας τάξης, την οποία διέλυσαν, κατά των συνταξιούχων, κατά των νέων, προκάλεσαν την οργή των ψηφοφόρων.

Παριστάνουν ότι δεν έφταιξαν οι αποφάσεις Τσακαλώτου, Κατρούγκαλου, Σταθάκη, Πολάκη, Γεροβασίλη, Σπίρτζη, Κοτζιά και πάνω από όλους του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Τους φταίνε μόνο ο Βερναρδάκης, ο Τζανακόπουλος, ίσως και η Ακριβοπούλου και οι άλλες εμετικές παραδουλεύτρες τους στην ΕΡΤ, που τόσο προκλητικώς και επιμόνως προσπάθησαν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό επί τέσσερα χρόνια.

Πάλι καλά που δεν ακούσαμε, ακόμη, και την πρωθυπουργική σύζυγο, την Περιστέρα Μπαζιάνα, να μας ξαναλέει ότι έφταιξε το γεγονός πως πήραν την εξουσία, αλλά όχι και τον έλεγχο του κράτους. Πόσο μεγαλύτερο έλεγχο να εξασφάλιζαν δηλαδή, πάνω από το ότι κατάφεραν να λειτουργούν ως κομματικοί κλακαδόροι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ή του Λιμενικού; Αυτούς που άλλοτε προσφωνούσαν με το σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» και τώρα τους εναγκαλίζονται σαν στηρίγματα του …προοδευτικού μετασχηματισμού της κοινωνίας;

Πόσο μεγαλύτερο έλεγχο να αποκτήσουν στο κράτος, όταν κατά σύστημα αλώνουν ακόμη και τη φερόμενη, από το Σύνταγμα, ως «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, που έχει καταστεί μαγαζάκι του συστήματος Παπαγγελόπουλου και Θάνου; Δύο πρώην ακραίοι συντηρητικοί, που επικαθήμενοι επί θώκων αριστερής εξουσίας …είδαν το φως το αληθινό. Και οι οποίοι σχεδίασαν την έσχατη ατιμία αυτής της έκπτωτης κυβέρνησης, να προχωρήσει πραξικοπηματικώς σε διορισμό νέας ηγεσίας στα δύο Ανώτατα Δικαστήρια.

 

 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=