Απατεώνες ώς το τέλος

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-30, 13:45:06
Απατεώνες ώς το τέλος

Τελευταία κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα. Τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής δήλωσε πως αμέσως μετά τη διεξαγωγή του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει να προκηρύξει εκλογές, ώστε να διενεργηθούν, κατά τις συνταγματικές προθεσμίες, στις 30 Ιουνίου. Τώρα αναβάλλει κατά μια εβδομάδα την επίσκεψη στον Προκόπη Παυλόπουλο, ώστε να μετατεθεί και ο χρόνος των εκλογών κατά μια εβδομάδα. Να γίνουν στις 7 Ιουλίου. Γιατί;

Διότι απλούστατα θυμήθηκαν ότι στις 30 Ιουνίου λήγει η θητεία της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων. Οπότε η πολιτική τάξη δεν θα τους επέτρεπε να προχωρήσουν σε διορισμό νέας ηγεσίας, αφού η Βουλή θα έχει διαλυθεί και θα παρέμεναν ως υπηρεσιακή κυβέρνηση. «Μαϊμού» υπηρεσιακή δηλαδή, αφού δεν σέβονται το κοινοβουλευτικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης, ορίζοντας μόνον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και όχι και Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, όπως κατά παράδοση γινόταν άλλοτε. Ετσι κερδίζουν χρόνο, ώστε να κάνουν μια ακόμη ασχήμια. Ισως την εσχάτη, αν βεβαίως δεν δούμε και άλλες. Οπως τον διορισμό δικού τους επιτρόπου στην Κοινότητα και κανένα «τσουνάμι» τροπολογιών με φωτογραφικές διατάξεις.

Και τι βρήκαν να επικαλεσθούν οι αθεόφοβοι; Τις πανελλαδικές εξετάσεις. «Μην ενοχλήσουμε τα παιδιά». Οταν για τα βασικά μαθήματα οι εξετάσεις για τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων θα έχουν ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου και για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 20. Θα απομένουν οι ξένες γλώσσες και τα ειδικά μαθήματα. Με τις ξένες γλώσσες, πλην ιταλικών, να έχουν ολοκληρωθεί ώς τις 26 Ιουνίου. Τα ιταλικά είναι προγραμματισμένα για τις 2 Ιουλίου, οπότε πάλι τα σχολεία θα έχουν απαλλαγεί από την εκλογική «κατάληψη».

Ολο το «πρόβλημα», που επινόησαν και το επικαλούνται με διαστάσεις …εθνικού θέματος, είναι για τρία μουσικά μαθήματα, που η εξέτασή τους είναι στις 29/6, στις 1 και 2 Ιουλίου και αφορούν μόνο σε διακόσια παιδιά. Λες και δεν θα ήταν δώρο στα παιδιά αυτά να κερδίσουν τρεις ακόμη ημέρες προετοιμασίας.

Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που, σε πείσμα όλων των άλλων, πλην της Ενώσεως Κέντρου, αγωνίστηκε και πέτυχε την ένταξή μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Διαφορετικώς, θα μπορούσαν τούτοι εδώ, κάνοντας πράξη την απειλή του Παύλου Πολάκη «δεν θα την παραδώσουμε έτσι εύκολα τη χώρα», να αντιγράψουν τις πρακτικές του Μαδούρο, που τόσο θαυμάζουν.

giorgis@massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=