Πιο μαλακά συν. Τσίπρα, τρομάξαμε!

πιο-μαλακά-συν-τσίπρα-τρομάξαμε-497365

Πάει το τροπάρι «αποκλείονται πρόωρες εκλογές». Με τη συνέντευξή σας στην ΕΡΤ κάνατε, κ. πρόεδρε, άλλη μια κωλοτούμπα. Αναμενόμενη οφείλω να ομολογήσω. Αναμενόμενη από όλους τους άλλους. Εκτός από εκείνους, τους ελάχιστους πλέον, που εξακολουθούν να παίρνουν τοις μετρητοίς τα λόγια σας.

Τώρα, ο ισχυρισμός «ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή και όχι για την κυβέρνηση» πάει περίπατο. Προσπαθείτε, απεγνωσμένως, να βρείτε ψηφοφόρους, στους οποίους θα μπορούσε να περάσει ως εκβιασμός το νέο σας «δόγμα». Οτι οι εκλογές της Κυριακής «είναι ψήφος εμπιστοσύνης». Αλλά παραβιάζετε θύρες ανοιχτές. Διότι για τους πολίτες αυτό είναι πλέον κοινός τόπος. Γι’ αυτό, κυρίως, θα προσέλθουν στις κάλπες. Και μάλιστα σε ποσοστό, που θα είναι από τα υψηλότερα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αηδιασμένοι από τον τρόπο, με τον οποίο επιχειρήσατε να παρακάμψετε τη δυσαρμονία λαού και Βουλής, με τα καραγκιοζιλίκια των Κουντουρά, Δανέλη, Ζουράρη και σία, θα προσέλθουν θυμωμένοι, πείσμονες, να δώσουν τη δική τους «ψήφο εμπιστοσύνης». Και είναι προφανές ότι δεν έχετε άλλες «αυταπάτες», ως προς το πώς θα εκφραστούν οι πολίτες. Το έχετε πάρει πια το μήνυμα. Και ας παριστάνετε πως αντιμετωπίζετε σαν όμφακες τις δημοσκοπήσεις.

Τώρα λοιπόν μας …απειλείτε, ότι αν δεν πάρετε «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον λαό, «όλα είναι ανοιχτά». Δηλαδή και νέες κάλπες για βουλευτικές εκλογές μέσα στον Ιούνιο. Σίγα και μας τρομάξατε. Πιστεύετε αλήθεια ότι χιλιάδες άνθρωποι θα πάνε την Κυριακή να σας ψηφίσουν, επειδή …φοβούνται μην τυχόν και παραιτηθείτε και πάμε σε εκλογές;

Μα όλοι είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την εξέλιξη, που τη θεωρούμε ως τη μόνη λογική πορεία των πραγμάτων. Οποιος έχει κοινό νου συμμερίζεται την εκτίμηση που επανέλαβα στο κείμενο της 20ής Μαΐου: «Αν όλα αυτά τα τερτίπια δεν αποδώσουν και η διαφορά ξεπεράσει το 8%, παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις περί εξαντλήσεως της θητείας, ας ετοιμαζόμαστε για εθνικές εκλογές μέσα στα μπάνια του λαού. Πιθανότατα την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου ή την πρώτη του Ιουλίου».

Κανονικώς θα πρέπει να παραιτηθείτε ακόμη και αν η διαφορά σας από το πρώτο κόμμα είναι μικρότερη. Αυτή την έννοια έχει η «ψήφος εμπιστοσύνης», αφού έτσι το θέτετε. «Δεν κέρδισα τις εκλογές, παραιτούμαι». Οπότε, όσα είπατε και εσείς και ο Βερναρδάκης συνιστούν απλώς ψυχολογική προετοιμασία των στελεχών σας.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου