«Δεν πληρώνω»: Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!!!

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-22, 14:10:03
«Δεν πληρώνω»: Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!!!

Τα μάθατε τα νέα; Καταργούνται τα διόδια. Μπείτε - βγείτε όσες φορές σάς κάνει κέφι, χωρίς να δώσετε δεκάρα. Βγάλτε και τη γλώσσα σας στις μπάρες, που αχρηστεύονται ώς το 2022, να το ευχαριστηθείτε με την ψυχή σας.

Υπάρχει, βεβαίως, μια μικρή λεπτομέρεια. Το επαναστατικό αυτό μέτρο, που δικαιώνει το κίνημα «δεν πληρώνω - δεν πληρώνω», που ανδρώθηκε χάρη στην ολόψυχη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο και φανατικότερο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, δεν αφορά σε όλους τους Ελληνες. Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στις εθνικές οδούς με τους αναρίθμητους σταθμούς διοδίων, αλλά μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Στα διόδια Αφιδνών. Ειδικώς για όσους διέρχονται από το σημείο κατευθυνόμενοι προς δύο συγκεκριμένους προορισμούς. Προς τον Ωρωπό και τον Βαρνάβα.

Την ανακοίνωση έκανε ο άλλοτε διακριθείς ως πρωτάρης του κινήματος «δεν πληρώνω», που σήκωνε δυναμικώς τις μπάρες και νυν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σύντροφος Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Καπανδρίτι. Αιτιολογώντας την απόφασή του με το επιχείρημα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικής χρέωσης. Που ίσως θα έχει ολοκληρωθεί ώς το 2022. Οπότε, έως τότε «δεν θα πληρώνετε διόδια», όπως ανακοίνωσε με αγωνιστικό οίστρο ο υπουργός. Θέτοντας την απόφασή του σε ισχύ από αύριο Πέμπτη, τρεις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Για όσους έχουν απορία, γιατί ένα τέτοιο «φιλολαϊκό» μέτρο εφαρμόζεται αποκλειστικώς και προεκλογικώς σε μια τόσο περιορισμένη περιοχή, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικής χρέωσης δεν έχει ολοκληρωθεί πουθενά, όπως προκύπτει από άμεση έρευνα που έκανα χθες, αλλά και όπως γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσοι κινούνται στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα, η απάντηση είναι απλούστατη: Διότι εκεί είναι η εκλογική περιφέρεια του συντρόφου Σπίρτζη.

Αν είστε από τους πιο «ψαγμένους» θα γνωρίζετε ότι από την ισχύουσα σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τους εργολάβους, που έχουν αναλάβει τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου στη συγκεκριμένη περιοχή, όσα δεν πληρώνουν οι διερχόμενοι, οι εργολάβοι θα τα πάρουν από αλλού. Τα διαφυγόντα έσοδα θα καλυφθούν από τον κρατικό κορβανά. Δηλαδή, από την τσέπη όλων των φορολογουμένων. Για να κάνει το «κομμάτι» του ο Σπίρτζης στην εκλογική του περιφέρεια.

Τα «αριστερά» ρουσφέτια είναι ευλογημένα και από τον Βελουχιώτη και από τον Μάο, που τους ξαναθυμήθηκε, προεκλογικώς, ο Τσίπρας.

 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=