Σιγά μη στάξει… η ουρά του Τσίπρα

σιγά-μη-στάξει-η-ουρά-του-τσίπρα-526880

Το καλό, καθώς ακούω τα σχόλια πολλών άλλων ανθρώπων, είναι ότι δεν αισθάνομαι μοναξιά. Είναι προφανές ότι είμαστε πολλοί οι αφελείς σε τούτη τη χώρα. Οι οποίοι επιμένουμε να περιμένουμε «καλλιγραφίες από της μαϊμούς τον κ…». Πολιτικές χειρονομίες, επιβεβαιωτικές πολιτικής και ηθικής ευαισθησίας, από παχύδερμα. Αναγνώριση πολιτικών λαθών, συνοδευόμενη από αυτοκριτική και παραιτήσεις, από εκείνους που ξέρουν μόνο να γαβγίζουν.

Συζητούσαμε σε μια συντροφιά τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, με επίκεντρο τον κατά Τσίπρα «αψύ Σφακιανό». Και κάποιοι επέμεναν ότι «δεν μπορεί, θα τον «αδειάσει» αυτόν τον τραμπούκο, αλλά δεν θέλει να το κάνει τώρα υπό πίεση. Ισως κάποια άλλη στιγμή». Θεωρίες που προκάλεσαν το ειρωνικό χαμόγελο και το ανάλογο σχόλιο του πιο νεαρού της παρέας: «Καλά, εσείς είσαστε τελείως off line. Ρε σεις, εδώ πνίγηκαν στις λάσπες τόσοι άνθρωποι στη Μάντρα, κάηκαν ζωντανοί εκατόν ένας άνθρωποι στο Μάτι και δεν παραιτήθηκε κανένας. Περιμένετε να υπάρξει παραίτηση για τις μ.… …. του Πολάκη;».

«Ε πώς, για το Μάτι δεν παραιτήθηκαν ο Τόσκας μαζί με τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής;», τόλμησα να αντιτείνω στον «ζόρικο» νεαρό. Για να εισπράξω αμέσως την αποδοκιμασία του: «Καλά, τόσα χρόνια δημοσιογράφος, υποτίθεται μέσα στα πράγματα, επιτρέπεται να λες τέτοια κουφά;». Και συνέχισε:

«Ο Τόσκας, ο μόνος πολιτικός που τον «παραίτησε» ο Τσίπρας, έντεκα μέρες μετά και αφού είχε ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, ήταν εύκολη …Ιφιγένεια. Διότι μπορεί μεν να ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά δεν είναι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκει στην κίνηση «Πράττω» του Κοτζιά. Για αυτό και τον έφαγε εύκολα, για να σώσει τον Σπίρτζη, τον Ξανθό, τον Πολάκη, τη Δούρου, που ήταν απολύτως συνυπεύθυνοι. Οπως «έφαγε» εύκολα και τον ίδιο τον Κοτζιά, όταν είχε να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και τον Καμμένο. Τους αντιμετώπισε ως ύποπτους αποστασίας. Και του βγήκε. Διότι τώρα ο Κοτζιάς κάνει δικό του παιχνίδι. Υποστηρίζει στην Αθήνα τον Γερουλάνο, ενώ ο Τσίπρας καίγεται να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα το πουλέν του, ο Ηλιόπουλος. Καταλάβατε;».

Είδα μερικά κεφάλια να κουνιούνται με έναν τρόπο, που έδειχνε σαν να λένε «καταλάβαμε, καταλάβαμε». Οτι είμαστε δηλαδή τόσο αφελείς, ώστε να περιμένουμε από εκείνους που «κατάπιαν» τόσους νεκρούς να … ευαισθητοποιηθούν, επειδή έσταξε η ουρά του Τσίπρα, ο Πολάκης του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου