Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

μωραίνει-κύριος-ον-βούλεται-απολέσαι-565504

Οσο πλησιάζουν οι μέρες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η γύμνια αυτών, που μας κυβερνούν. Η αδυναμία τους να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια με προσωπικότητες, που κάτι έχουν να πουν στους πολίτες. Διό και καταφεύγουν σε επιλογές, οι οποίες αντί να τους βοηθούν, τους προκαλούν όλο και μεγαλύτερα προβλήματα, ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός τους. Οπως η …φούσκα, που τους έσκασε στα χέρια, με την ανεπάγγελτη κόρη του Μάνου Λοΐζου και η κατάντια να συμπεριλάβουν στο ευρωψηφοδέλτιο τον γιο του πιο διαπνεόμενου και σκοτεινού «εθνικού προμηθευτή», τον Πέτρο Κόκκαλη.

Αλλά δεν πρόκειται μόνο για το ευρωψηφοδέλτιο. Η απελπισία τους είναι εξίσου μεγάλη και ως προς τις περιφερειακές εκλογές. Αυτή η απελπισία, ενόψει της διαγραφόμενης ήττας, τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις, που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της γελοιότητας. Οπως η επιλογή της Ρένας Δούρου να εμφανίσει ως …ιστορική μεταγραφή την απόφασή της να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό της εκείνο το κωμικοτραγικό άτομο, που δεν θέλει να είναι ούτε «ο», ούτε «η», αλλά… «το». Και αυτοπροβάλλεται, ενδεδυμένο σαν αποκριάτικο κοστούμι, ως …ανδρογύναικο με το όνομα Τζέισον – Αντιγόνη.

Αυτό που αναμένεται να συμβεί με το ψηφοδέλτιο της κ. Δούρου θα είναι καθοριστικό για την πορεία των εξελίξεων. Διότι, η πράγματι εντυπωσιακή νίκη της στις προηγούμενες εκλογές ήταν ο καθοριστικός άνεμος, που φούσκωσε τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εθνικές εκλογές. Αντιστοίχως, μια τωρινή συντριπτική ήττα της επηρμένης περιφερειάρχου Αττικής, με τις τόσες …επιτυχίες, από τη Μάνδρα ώς το Μάτι, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος.

Είμαι βέβαιος ότι θα υποστούν συντριπτική ήττα στις εκλογές. Εστω και αν καταφέρουν να κρατηθούν σε ένα ποσοστό ως προς τις ευρωεκλογές γύρω στο 20%. Οπως είμαι βέβαιος ότι μετά την ήττα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και οι ευρισκόμενες σε κατάσταση ύπνωσης συνιστώσες θα αρχίσουν κάθε μια να τραγουδούν και πάλι τον δικό τους σκοπό. Πόσο μάλλον αν καταφέρει το ΚΙΝΑΛ να ανακόψει την «τροφοδοσία» τους με πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όπερ θα ανακόψει αυτομάτως και τις «προσχώσεις» κάποιων «πονηρών πολιτευτών» με πράσινη προϊστορία.

Το μεγάλο τους «επίτευγμα», για το οποίο «περίλυπος εστί η ψυχή μου», θα είναι ο ευτελισμός, με τα καμώματά τους, των όρων Αριστερά και αριστερός.

Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου