Το σκοτεινό «παραδικαστικό» του Μαξίμου

το-σκοτεινό-παραδικαστικό-του-μαξί-566777

Σαν «βόμβα» χαρακτήρισαν τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης την παραίτηση ή ορθότερον, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του επικεφαλής της ειδικής μονάδας ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής, που ασχολείται με την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος. Το ότι πρόκειται περί εξαναγκασμού σε παραίτηση προκύπτει διαυγέστατα από τα γεγονότα.

Στις αρχές Ιανουαρίου έγινε η αξιολόγηση του συγκριμένου στελέχους της Αρχής, που είναι αξιωματικός της ΕΛΑΣ και υπηρετεί στη συγκεκριμένη μονάδα από τη σύσταση της Αρχής. Και αξιολογήθηκε με τον βαθμό άριστα (10). Αιφνιδίως, δύο μήνες μετά, η πρόεδρος της Αρχής κ. Αννα Ζαίρη – Αρκουλή τού ανακοίνωσε ότι τον αποπέμπει από τη θέση αυτή και τον μεταθέτει σε θέση απλού υπαλλήλου σε δευτερεύουσας σημασίας μονάδα.

Ολως …τυχαίως και συμπτωματικώς η δυσμενής μετάθεση έγινε την ώρα που ο συγκεκριμένος πολύπειρος και με ειδικές σπουδές αξιωματικός (έχει κάνει και μεταπτυχιακή εργασία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς σχετική με τα αντικείμενό του), είχε βρει την άκρη του νήματος για το «μαύρο» χρήμα, που διακινήθηκε στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη – ΕΛΦΕ από τον προστατευόμενο του υπουργού Νίκου Παππά πολύφερνο Εμμανουήλ Πετσίτη.

Για να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος και για χάρη ποιου αποφάσισε τον «αποκεφαλισμό» του αστυνόμου Α.Χ., πρέπει να ανατρέξουμε στις εκλεκτικές συγγένειες στον χώρο της Δικαιοσύνης, οι οποίες έχουν ταχθεί στην υπηρεσία των συμφερόντων του Μεγάρου Μαξίμου. Εν αρχή ην ο υπουργός και πρώην δικαστικός κ. Παπαγγελόπουλος, ο όποιος έκανε το «προξενιό» μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βασιλικής Θάνου. Αυτό το δίδυμο «έφαγε» τον πρώην υπουργό Διαφάνειας και πρώτο πρόεδρο της Αρχής, τον εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, αλλά και τον διάδοχό του, τον εισαγγελέα Παντελή. Και δική του επιλογή ήταν η τοποθέτηση, ως επικεφαλής της Αρχής, της κ. Ζαίρη – Αρκουλή, αν και δεν ήταν ιδιαιτέρως κομψό να τοποθετηθεί στη θέση αυτή η σύζυγος του ιδιοκτήτη μιας εταιρείας, που ειδικεύεται στο να καθαρίζει υποθέσεις επιχειρηματιών, κάποιοι από τους οποίους έχουν απασχολήσει την Αρχή με τις δραστηριότητές τους.

Είμαι βέβαιος ότι μετά τις εκλογές ένα από τα θέματα, που θα μας απασχολήσουν εντόνως, θα είναι η λειτουργία ενός άτυπου «παραδικαστικού» κυκλώματος, του οποίου ηγείται ο Παπαγγελόπουλος και που «κοσμεί» η Θάνου και το οποίο «καθαρίζει» για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, προστατεύοντας κάθε Πετσίτη. Και όχι μόνον.

Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου