Για προσέξτε πού βάζετε… τη φάτσα σας

για-προσέξτε-πού-βάζετε-τη-φάτσα-σας-574209

Να το προσέξετε αυτό κ. πρόεδρε. Εχετε μια κακή συνήθεια να βγάζετε χαζοχαρούμενες σέλφι με διάφορους τύπους, που επισκέπτονται το Μαξίμου. Και δεν σας βγαίνει σε καλό. Διότι εκείνοι, που κάνουν τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια φωτογραφία μαζί σας, αποδεικνύονται ενίοτε απατεώνες. Που θέλουν να εξαγοράσουν ποικιλοτρόπως αυτήν τη φωτογραφική ταύτιση μαζί σας.

Παράδειγμα πρώτο ο πολύς παρατρεχάμενος του Λαυρεντιάδη και κολλητός του Νίκου Παππά, Εμμανουήλ Πετσίτης. Γνωστός στον κόσμο της νύχτας, όπου ξοδεύει τα εκατοντάδες χιλιάρικα, που κερδίζει από τις αμφίδρομες υπηρεσίες του στον Λαυρεντιάδη και στον ΣΥΡΙΖΑ και ως Μανόλο.

Παράδειγμα τελευταίο η κακομαθημένη κόρη του Μάνου Λοΐζου. Η Μυρσίνη. Βγήκε και αυτή φωτογραφία «μάγουλο με μάγουλο» μαζί σας, καθώς την καλέσατε στο Μαξίμου να της παραθέσετε και γεύμα, υπερήφανος που καταφέρατε να τη συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Για να αποδειχθεί ότι πρόκειται περί κοινής απατεώνος. Η οποία τσέπωνε, επί πέντε και πλέον χρόνια, τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, ως μη όφειλε.

Τώρα, αφού κουρέλιασε τον ισχυρισμό σας περί «ηθικού πλεονεκτήματος» και τη μανιχαϊστική αντίληψή σας ότι όποιος καταγράφεται ή αυτοπροβάλλεται ως «αριστερός» είναι «από άλλο υλικό», κάτι σαν πολιτικό …τεφάλ, που δεν κολλά καμία ηθική κατηγορία επάνω του, αναγκασθήκατε να την αποσύρετε. Και αντί να ζητήσει «συγγνώμη» από τους φορολογουμένους, το χρήμα των οποίων οικειοποιήθηκε παρανόμως, κάνει πομπώδεις δηλώσεις, εκτοξεύοντας, κατά των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν τα …έργα της, το σύνθημα «δεν θα περάσει ο φασισμός».

Θράσος που ουδόλως εκπλήττει πια, καθώς είναι η φυσική συνέχεια του πολιτικού ήθους και του δημοσίου λόγου, που εκφράζουν διάφοροι συνεργάτες σας. Από τον Παππά ώς τον Πολάκη. Από τη Σία ώς την Τασία. Και από τον Σπίρτζη ώς τον Φλαμπουράρη.

Φτύνω τον κόρφο μου, που δεν έτυχε να βγω καμία …σέλφι μαζί σας. Η μόνη κοινή φωτογραφία μας, που υπάρχει σε αρχείο, είναι από μια εκδήλωση της «Γαλέρας», του περιοδικού που εξέδιδε ο αλησμόνητος παιδικός μου φίλος και συναγωνιστής από τα χρόνια των Λαμπράκηδων Γιάννης Καλαϊτζής. Στην οποία συνεργαζόμουν αφιλοκερδώς. Οπου καθόμαστε απλώς στο ίδιο τραπέζι. Τότε, δηλαδή, που ήσασταν ακόμη πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος. Πριν αποδειχθείτε μέγας μαέστρος της κωλοτούμπας.

Εκτός από την υπογραφή μας και κάτι άλλο, προσέχουμε πού βάζουμε και τη …φάτσα μας.

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου