Εχουν… λαγνεία έναντι βιαστών και δολοφόνων

εχουν-λαγνεία-έναντι-βιαστών-και-δολ-589880

Ασφαλώς δεν είναι όλοι. Αλλά κάποιοι «εγκέφαλοι», που περιτριγυρίζουν το Μέγαρο Μαξίμου, είναι άρρωστοι. Διακατέχονται από μια περίεργη, άκρως νοσηρή, λαγνεία έναντι των πάσης φύσεως εγκληματιών. Και κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλη την κλίμακα των «αστέρων» της εγκληματικότητας. Από τους δολοφόνους και τους βιαστές ώς τους κουκουλοφόρους, που καταστρέφουν ζωές ανθρώπων, καίγοντας τις περιουσίες τους με τις μολότοφ τους.

*** Ξεκίνησαν με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που υπάρχουν σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου.

*** Συνέχισαν με τον εκτρωματικό νόμο Παρασκευόπουλου, με τον οποίο αποφυλακίσθηκαν άρον – άρον εκατοντάδες κατάδικοι για φόνους, βιασμούς, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Οι περισσότεροι από τους οποίους υποτροπίασαν αμέσως. Επέστρεψαν στην …τέχνη που ήξεραν. Κάνοντας τη ζωή των απλών ανθρώπων αβίωτη. Εκείνοι βγήκαν από τα σίδερα και τα σίδερα εγκαταστάθηκαν στα παράθυρα των σπιτιών μας.

*** Τώρα αλλάζουν τον ποινικό κώδικα, …χαϊδεύοντας τρεις κατηγορίες εγκληματικών στοιχείων. Από τη μια προσφέρουν …εκπτώσεις 50% στις ποινές όσων καταδικάζονται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και όσων κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν βόμβες μολότοφ. Δηλαδή, κάνουν από τη μια πλευρά ένα ανεξήγητο δώρο στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής, της οποίας η δίκη έχει καταντήσει ατελείωτο μυθιστόρημα. Και από την άλλη διαμηνύουν στους «μπαχαλάκηδες» ότι μπορούν να καίνε τα πάντα, χωρίς να νοιάζονται για το ύψος της ποινής τους.

Η τρίτη κατηγορία, που …χαϊδεύει η κυβέρνηση Τσίπρα, είναι οι βιαστές. Αλλά επ’ αυτού δεν θα «μιλήσω» εγώ. Προτιμώ να αναδημοσιεύσω την αντίδραση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο νομικό καθεστώς που ετοιμάζουν: «Ενώ η διεθνής τάση συζητά ήδη για τη διεύρυνση της νομικής έννοιας του βιασμού, η προτεινόμενη διάταξη επιχειρεί να εισαγάγει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την τέλεση του εγκλήματος, κάνοντας έτσι πιο δύσκολη τη στοιχειοθέτηση του βιασμού. Σε μια συγκυρία που έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια περιστατικά βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης γυναικών και lgbtqi+ ατόμων, η έννοια του εγκλήματος θα πρέπει να «ανοίγει» για να χωρέσει παρόμοια περιστατικά, παρά να «κλείνει», βάζοντας περισσότερο νερό στον μύλο της έμφυλης βίας».

Είναι παρήγορο, που εκδηλώνεται, από την κομματική τους νεολαία, μια τέτοια αντίδραση. Την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε ότι δεν άκουσε. Και προτίμησε να επιτεθεί κατά της Νέας Δημοκρατίας, που κάνει παρόμοιες επισημάνσεις.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου