Είμαι ο Αλέξης και είμαι καθαρός εδώ και 45 ημέρες

είμαι-ο-αλέξης-και-είμαι-καθαρός-εδώ-κα-606313

Εχετε δει ασφαλώς σε κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές ταινίες εκείνη την κλασική σκηνή από τις διαδικασίες ομαδικής θεραπείας στα κέντρα απεξάρτησης. Οπου σηκώνονται ένας – ένας και λένε περίπου την ίδια φράση, αυτοπαρουσιαζόμενοι στους υπόλοιπους: «Είμαι ο τάδε και είμαι καθαρός εδώ και έναν μήνα». Ε, αυτήν ακριβώς την εικόνα εμφανίζει ο εν αποδρομή πρωθυπουργός, καθώς επιχειρεί να περισυλλέξει νέους «πρόθυμους» από τον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Ενα βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιείται από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους επιστρατευμένους προξενητάδες, για να εξουδετερώσει ενδεχόμενους δισταγμούς κάποιων εξ αυτών που εμφανίζονται ως «προβληματιζόμενοι», είναι ότι τώρα «έχουμε απαλλαγεί από την τοξική παρουσία του Καμμένου στην κυβέρνηση». O όρος «τοξική» είναι δικός τους και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα στελέχη τους. Εμπρός, λοιπόν, όσοι πρόθυμοι προσέλθετε. «Είμαι ο Αλέξης και είμαι καθαρός από τις 13 Ιανουαρίου». Λες και ό,τι άφησε πίσω του ο Καμμένος, τα …ορφανά του, είναι λιγότερο τοξικό στην «ιδεολογία» τους.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι έστησαν μια παράσταση που τη βάφτισαν «ανοιχτή συγκέντρωση». Για να παρουσιάσουν τη «Γέφυρα». Ως κάτι νέο. Ως μια κίνηση για την ενότητα της Κεντροαριστεράς. Και ήταν όλοι οι γνωστοί μεταξύ τους. Στο δε προεδρείο έλαμπαν διά της παρουσίας τους οι γνωστοί περιπλανώμενοι.

Είδαμε τον Νίκο Μπίστη, που ξεκίνησε το 1974 από το ΕΚΚΕ, πέρασε στον Συνασπισμό, από εκεί στο ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα στη ΔΗΜΑΡ και τώρα αναζητεί πολιτική επιβίωση στον ΣΥΡΙΖΑ. Τη Μαρία Ρεπούση, ένα από τα πλέον απεχθή για την ελληνική κοινωνία και ιδίως για τους καταγόμενους από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας πρόσωπα, πρώην Συνασπισμού, πρώην ΔΗΜΑΡ και βλέπουμε. Τον παρόμοιας χολερικότητας, στις τοποθετήσεις του, καθηγητή Αντώνη Λιάκο, που είναι σύζυγος της νέας, εκ προσχώσεων, υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Και τον δημοσιογράφο Π. Παναγιώτου, γνωστό ως «Παν – Παν», που ξεκίνησε από τη Β. Πανελλαδική του Ρήγα, νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού, ύστερα επιβιβάστηκε στο τρένο του ΠΑΣΟΚ, όσο ήταν ισχυρό και τώρα αναζητεί νέο όχημα επιβίωσης. Στο «ακροατήριο», από το οποίο έλειπαν οι πολίτες, ο Ραγκούσης, ο Τόλκας, ο Μωραΐτης και άλλοι από την αποσάθρωση του άλλοτε πράσινου κάστρου. Που ρήμαξε από τις δικές τους πολιτικές.

Προσθέστε και τον Δανέλλη με τον Παπαχριστόπουλο. Και βάλτε μια επιγραφή: Υλικά κατεδαφίσεων. Κοινώς μπαζώματα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου