Οποιος διαφωνεί είναι ...φασίστας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-23, 15:27:14
Οποιος διαφωνεί είναι ...φασίστας

Αν δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί, είναι καιρός να το καταλάβετε και να το συνειδητοποιήσετε. Οποιος διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι φασίστας. Μερικοί νομίζουν ότι είναι φιλελεύθεροι δημοκράτες, επειδή υποστηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Αλλοι πιστεύουν ότι είναι σοσιαλιστές, επειδή συντάσσονται με το ΚΙΝΑΛ. Και άλλοι αυταπατώνται ότι είναι κομμουνιστές, επειδή είτε είναι οργανωμένοι, είτε απλώς ψηφίζουν το ΚΚΕ. Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν τα μέλη και οι ψηφοφόροι και των τριών αυτών κομμάτων, που δεν συμφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται, συλλήβδην, για «φασισταριό».

Αν δεν το πιστεύετε, διαβάστε τι είπε, με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατοίκων της Κατερίνης, κατά την εκεί ομιλία του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο άνθρωπος που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας ως υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ο παλιός τρόφιμος της ΕΡΤ Χρήστος Γιαννούλης, του ιδίου κλίματος και πνεύματος με την Ακριβοπούλου, τον Καψόχα και τα άλλα «παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ που πληρώνουμε οι φορολογούμενοι για να μας …διαφωτίζουν:

«Πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο τον σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρόνων, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα».

Βεβαίως, δεν πρωτοτύπησε ο άνθρωπος. Είχε προηγηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο οποίος, σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, είχε χαρακτηρίσει όλους όσοι αντιδρούν στη σιμωνία των Πρεσπών ως «ακροδεξιούς».

Δεν αμφιβάλλω ότι μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπήρχαν και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Είναι αυτοί οι οποίοι με περισσή ευκολία μιλούν για «προδότες» και «κρεμάλες».

Αλλά κάποιος πρέπει να μάθει σε αυτούς που κοκορεύονται ότι είναι τάχατες προοδευτικοί και δημοκράτες, που διαθέτουν και το «ηθικό πλεονέκτημα», ότι βασικό γνώρισμα της φασιστικής αντίληψης και νοοτροπίας είναι ακριβώς το να «τσουβαλιάζεις» στο ίδιο σακί οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί σου, χωρίς να σέβεσαι την ιστορία του, την ιδεολογία του, τη διαφορετικότητα των απόψεών του.

Σιγά μην περιμέναμε …καλλιγραφία από τις κρατικοδίαιτες μαϊμούδες της δημοσιογραφίας. Ποιος λέει ότι ο Πολάκης είναι …μεμονωμένο κρούσμα; Εχει γεμίσει ο τόπος από τέτοιους. Από το κεφάλι η οσμή.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=