Το καρναβάλι στη Βουλή μας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-02, 14:41:39
Το καρναβάλι στη Βουλή μας

Δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι επιμένουν να εκπλήσσονται με όσα συμβαίνουν στον δημόσιο βίο μας, ιδίως δε στον χώρο του Κοινοβουλίου. Καλά, δεν το πήρατε είδηση ότι το Σάββατο 19 Ιανουαρίου έγινε στην Πάτρα η επίσημη τελετή ενάρξεως της καρναβαλικής περιόδου; Γιατί σας ξενίζει η τόσο εκκωφαντική παρέλαση μασκαράδων από το βήμα και τα έδρανα της Βουλής, από τις οθόνες των τηλεοπτικών σταθμών και από τα μικρόφωνα των ραδιοφώνων;

Μία από τις γραφικότερες φιγούρες του πολιτικού μας καρναβαλιού, ο πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΝΔ και ουσιαστικώς πρώην ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ανέβαλε αρχικώς για τέσσερις ημέρες την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στον Αλέξη και στον Πάνο μήπως βρουν λύση, ώστε ο Πάνος να παραμείνει «αρχηγός» που αναγνωρίζεται από τη Βουλή. Υστερα έδωσε μια εικοσιτετράωρη παράταση. Στη λήξη της έσπευσε να ενημερώσει τον αγωνιούντα ελληνικό λαό ότι …χάλασε το αυτοκίνητό του και δεν μπόρεσε να ανέβει στη Βουλή.

Επειδή αυτή η δικαιολογία ξεπερνούσε και τα έσχατα όρια της γελοιότητας, αναγκάσθηκε να επέμβει ο πρόεδρος της Βουλής, τρίτος στην ιεραρχία του πολιτεύματος, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Οχι βεβαίως για να επισκευάσει το βουλευτικό αυτοκίνητο του Παπαχριστόπουλου, αλλά για να του πει «ρε Θανάση, γινόμαστε ρεζίλι, πάρε ένα ταξί και έλα στο γραφείο μου». Και πήγε. Ετσι προέκυψε μια νέα αναβολή με το επιχείρημα «να ψηφισθεί πρώτα και η επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

Είχαν προηγηθεί οι απειλές του Καμμένου ότι «θα ανοίξει το στόμα του» αν του αφαιρέσουν την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού. Απειλές που έπιασαν αμέσως τόπο. Με τον πρωθυπουργό να σπεύδει, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, να διαβεβαιώσει τον απειλούντα ότι και εκείνος προβληματίζεται. Και όλοι μαζί φόρτωσαν στον Βούτση την ευθύνη να βρει μια λύση.

Κατά τα λοιπά, εις πάσαν ευκαιρίαν, τόσο ο Αλέξης, όσο και ο Πάνος, μας διαβεβαιώνουν, έκαστος από την πλευρά του, ότι «ούτε εκβιάζουν, ούτε εκβιάζονται».

Δεν απομένει παρά να στολίσουν με χάρτινες πολύχρωμες κορδέλες την πρόσοψη του Κοινοβουλίου και να στρώσουν με «κομφετί» τον προαύλειο χώρο, ένθα παρελαύνουν οι διάφοροι μασκαράδες. Αλλος με στολή μακεδονομάχου, άλλος με στολή παραλλαγής, άλλος με στολή μαφιόζου εκβιαστή. Και του χρόνου.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=