Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον τον ελληνικόν

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-30, 13:57:31
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον τον ελληνικόν

Θα αργήσουμε να μάθουμε το πλήρες παρασκήνιο για το πώς εξασφαλίσθηκαν οι προσχώσεις φερτών …βουλευτών, ώστε να πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα και την ψήφο εμπιστοσύνης και την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά κάποια πράγματα καθίστανται ήδη ορατά με όσα αποκαλύπτονται. Οπως για παράδειγμα ποια ήταν η βάση του «προβληματισμού» της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Ελενας Κουντουρά, που την οδήγησε στην «εθνικώς» συμφέρουσα απόφαση να αποστατήσει από το κόμμα της και να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ που τα λέμε, μπορεί η στάση της κ. Κουντουρά απέναντι στον έως πρότινος αρχηγό της να δικαιολογεί τις κατηγορίες του για «αχαριστία». Αλλά ελάτε στη θέση της. Δεν θα ήταν μεγαλύτερη αχαριστία απέναντι στο καθεστώς Τσίπρα αν έμενε πιστή στις θέσεις της, παρά το τεράστιο δώρο που τις προσέφεραν; Πόσοι άνθρωποι δεν θα ανταπέδιδαν μια στήριξη σε κάποιον που τους απάλλασσε από το άγχος ενός υπέρογκου δανείου;

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια …καραμπόλα ευχαριστιών:

*** Ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν μπόρεσε να εισαχθεί, με τις πανελλήνιες εξετάσεις, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οπότε κατέφυγε σε σχολή γειτονικής βαλκανικής χώρας, χρωστούσε ευγνωμοσύνη στον, μακαρίτη πια, Γεράσιμο Αρσένη. Ο οποίος, με μια φωτογραφική διάταξη, που ίσχυσε μόνο για 48 ώρες, του έδωσε τη δυνατότητα να μεταγραφεί στο ΕΜΠ λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετώπιζαν οι Ελληνες σπουδαστές εξαιτίας του πολέμου στη Σερβία. Ε, να μην ανταπέδιδε, με έναν καλό διορισμό της συζύγου του, της Λούκας Κατσέλη, στην κορυφή της Εθνικής Τράπεζας;

*** Η Λούκα Κατσέλη πάλι, δεν θα ήταν αχάριστη αν αρνιόταν στον Αλέξη Τσίπρα μια …μικρή χάρη που της ζήτησε, να ρυθμίσει ευνοϊκώς την υπέρογκη οφειλή της Ελενας Κουντουρά, ύψους 854.775 ευρώ, ώστε η υπουργός του να μπορεί να πληρώνει μια δόση μόλις 620 ευρώ τον μήνα; Εδώ άλλοι αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να πετύχουν ρύθμιση των χρεών τους, πολύ μικρότερου ύψους, σε 120 δόσεις. Και η κ. Κουντουρά εξασφάλισε εξόφληση σε …1.378 δόσεις. Ζωή να έχει η γυναίκα, θα μπορέσει να εξοφλήσει το δάνειό της σε …114 χρόνια.

Ε, αφού προκύπτει ο ιστορικώς συμβολικός αριθμός 114, άρα δικαιώνεται ο ισχυρισμός του Αλέξη Τσίπρα «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος».

Τι δεν καταλαβαίνετε;

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=