Θεατρινισμοί και επιλεκτική «νομιμότητα»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-17, 13:43:08
Θεατρινισμοί και επιλεκτική «νομιμότητα»

Η άσκηση οποιασδήποτε μορφής τρομοκρατίας, ακόμη και ψυχολογικής, μου είναι απεχθής. Ανεξαρτήτως αν ως στόχος τέτοιων εκδηλώσεων καθίστανται πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή απλοί πολίτες. Αλλά αυτά που βιώνουμε τούτες τις ώρες είναι άκρως γελοία. Συνιστούν μια άθλια παράσταση από την πλευρά φορέων της σημερινής εξουσίας. Και εκφράζουν μια περίεργη αντίληψη για τον τρόπο εφαρμογής των νόμων. Και για το πώς χρησιμοποιούνται τα κρατικά όργανα ασφαλείας εναντίον των πολιτών που διαφωνούν με κορυφαίες επιλογές της εξουσίας.

*** Συνελήφθησαν στην Κοζάνη και τα Γρεβενά τέσσερα άτομα και ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους, διότι αναρτούσαν σε δημόσιους χώρους αφίσες με τις φωτογραφίες τοπικών βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το ερώτημα: «Θα προδώσεις, εσύ, τη Μακεδονία μας»; Οπως παρόμοιες αφίσες τοιχοκολλήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενες ακόμη και στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας.

Αλλά, επειδή θα ήταν κωμικό να παραπεμφθούν για …άσκηση τρομοκρατίας, παραπέμπονται για παράβαση των διατάξεων περί …εμπορικής διαφήμισης. Επειδή δηλαδή δεν είχαν πάρει άδεια και δεν είχαν πληρώσει τα αναλογούντα δημοτικά τέλη για τη …διαφήμιση των απόψεών τους.

Πείτε μου, σας παρακαλώ, πότε έγινε σύλληψη έστω και ενός από εκείνους που αναρτούν αφίσες, με τις οποίες προτρέπουν σε κάψιμο τραπεζών ή σε άλλες σαφώς τρομοκρατικές ενέργειες; Πότε συνελήφθησαν εκείνοι που αναρτούσαν αφίσες με κρεμάλες και χαρακτηρισμό ως προδοτών όσων υποστήριζαν, είτε ως πολιτικοί, είτε ως πολίτες, το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», κατά το δημοψήφισμα της μεγάλης κωλοτούμπας του Αλέξη Τσίπρα και των συν αυτώ;

*** Η Κατερίνα Παπακώστα, κοτζάμ υπουργός ασφαλείας και τάξεως, υπέβαλε λέει την παραίτησή της στον πρωθυπουργό, που δεν την έκανε δεκτή. Διότι …τρομοκρατήθηκε από επιστολές ή τηλεφωνικά μηνύματα αναλόγου περιεχομένου από άγνωστους δράστες. Και όλα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια εξορκίζουν αυτή την …άσκηση τρομοκρατίας.

Με το συμπάθιο, αλλά άσκηση τρομοκρατίας ήταν όταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζιδάκις έβγαινε, και μάλιστα στον περιβάλλοντα χώρο του Κοινοβουλίου, αιμόφυρτος από τα χέρια «λαϊκών αγωνιστών». Αυτών που σήμερα νέμονται την εξουσία. Είτε όταν ο Μανώλης Γλέζος, έχοντας πια διαχωρίσει τη θέση του από την πολιτική Τσίπρα, δεχόταν βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ. Οταν ο  τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δεχόταν χυδαίες επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη από οπαδούς των Τσίπρα και Καμμένου.

Ποιον κοροϊδεύετε;

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=