Από το πρωτάθλημα στην πρωταθλιότητα

από-το-πρωτάθλημα-στην-πρωταθλιότητα-657649

Ξυπνάτε κουτόφραγκοι που τρώτε ακόμη βελανίδια. Και προσκυνήστε το μεγαλείο του ελληνικού πνεύματος. Θαυμάστε μας. Διότι για μία ακόμη φορά διδάσκουμε. Σας μαθαίνουμε νέα κόλπα. Εισάγουμε στη διεθνή πολιτική σκηνή μία ακόμη ευρεσιτεχνία. Made by Tsipras and Kammenos Company. Τους …δανεικούς βουλευτές.

Στο ποδόσφαιρο ο Ιανουάριος είναι μήνας μεταγραφών. Παίκτες διακινούνται από τη μία ομάδα στην άλλη. Τα δε τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και ο «θεσμός» των …δανεικών παικτών. Δεν έχω παρακολουθήσει τι γίνεται αυτόν τον Ιανουάριο με τις μεταγραφές του ποδοσφαίρου. Είδα όμως σε αθλητική ιστοσελίδα ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε με εννέα τέτοιους δανεικούς παίκτες, Ατρόμητος 3, ΠΑΣ Γιάννινα 1, ΟΦΗ 2, ΠΑΟ 1, Πανιώνιος 1 και Λαμία 1. Σιγά την ευρεσιτεχνία, που μας ήρθε από τη Δύση. Εδώ εμείς την ανεβάσαμε σε ανώτερο επίπεδο. Πολιτικό.

Αφού δεν ταιριάζει σε μια «για πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση να καταφεύγει στη μέθοδο της στιγματισμένης στις συνειδήσεις των πολιτών αποστασίας, διευθετούμε το θέμα με ό,τι έχει καταστεί «νόμιμο, άρα και ηθικό» στον χώρο των γηπέδων. Αντί «αποστατών» μιλάμε πια για «μεταγραφές» και …δάνειους παίκτες.

Ο Αλέξης παίρνει διά μεταγραφής την Κουντουρά και τον Κόκκαλη, που τους βγάζει έκτος ομάδας ο Πάνος. Εχει προαγοράσει και τον Παπαχριστόπουλο, αλλά τον αφήνει …δανεικό στον Πάνο ώς την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Για να μη μείνουν οι ΑΝΕΛ με τέσσερις βουλευτές, οπότε παύουν να αναγνωρίζονται ως κοινοβουλευτική ομάδα. Ωστε να μη χάσει τα δικαιώματα του «πολιτικού αρχηγού» το εν διαστάσει πλέον, διά τας ανάγκας της παραστάσεως, συνεταιράκι του Αλέξη.

Θαυμάστε κουτόφραγκοι, που πάτε όλο και δεξιότερα, πως σε τούτο τον τόπο γίνεται το μεγάλο θαύμα. Οι πιο ακροδεξιοί ψεκασμένοι, με το άγγιγμα του «αριστερού» Μίδα, βλέπουν το φως το αληθινό και καθίστανται λαϊκοί αγωνιστές. Ακόμη και ο παλιός συνάδελφός μου, Τέρενς Κουίκ, που όσοι τον ζήσαμε γνωρίζουμε πόσο …αριστεροφοβικός υπήρξε σε όλη τη ζωή του, πέφτει στην κολυμβήθρα του Παππά και του Φλαμπουράρη και βγαίνει …ριζοσπάστης.

Τώρα η σήψη, ο αμοραλισμός, οι αποστασίες, οι εξαγορές, τα αλισβερίσια, η χυδαιότητα της συναλλαγής και πάνω από όλα η …κωλοτούμπα αποκτούν «αριστερό πρόσημο». Ζήτω το «ηθικό πλεονέκτημα» του Αλέξη και των ομοίων του. Οσοι εξαγοράσιμοι προσέλθετε. Υπάρχουν θέσεις και μετά τον Δανέλη.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου