Χυδαίοι και θρασύδειλοι στην εξουσία

χυδαίοι-και-θρασύδειλοι-στην-εξουσία-661000

Ολοι εσείς που κάθεστε σε θώκους εξουσίας και βουλευτικά έδρανα, που παριστάνετε τους ριζοσπάστες, τους κοινωνικώς ευαίσθητους, πόσο εξευτελισμό, πόση γελοιοποίηση θα ανέχεστε ακόμη από το εκ βάθους ψυχής φασίζον συνεταιράκι σας; Πόσα ακόμη θα καταπιείτε, προκειμένου να παραμείνετε, για λίγο ακόμη, επιβήτορες της εξουσίας;

Βγήκε ο αδιαφιλονικήτως πιο χυδαίος «πολιτικός» αυτής της χώρας, μόνον ο Πολάκης μπορεί να τον ανταγωνιστεί, ο υπ’ ατμόν υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος, από του βήματος της Βουλής και αποκάλεσε τον βουλευτή του Ποταμιού Πάνο Αμυρά «νυφούλα». Στην κριτική του βουλευτή απάντησε με το «για νυφούλα καλός μού φαίνεσαι». Θεωρώντας ότι έτσι τον αποστόμωσε.

Αλλά, επειδή είναι και κλασική περίπτωση θρασύδειλου, φοβούμενος το ενδεχόμενο δικαστικών περιπετειών, έσπευσε να ζητήσει από τους πρακτικογράφους να διαγράψουν από τα επίσημα πρακτικά τη λέξη «νυφούλα». Και η Βουλή λειτουργεί έτσι, ώστε του έκαναν το χατίρι. Αλλά έμειναν η μαγνητοσκόπηση από το κανάλι της Βουλής και τα ρεπορτάζ ιδιωτικών σταθμών.

Το θέμα δεν είναι τι διαπράττει ο Καμμένος. Του γουρουνιού το στόμα ακαθαρσίες στάζει. Αλλά ποια είναι η δική σας στάση, των τάχατες «αριστερών». Που δεν βρέθηκε ούτε ένας σας να αποδοκιμάσει αυτή τη χυδαιότητα. Το κάνατε και αυτό γαργάρα. Για να μη θυμώσει ο πρωτομάστορας της χυδαιότητας, το συνεταιράκι σας. Ο μόνιμος, διαχρονικός υβριστής, που όταν στριμώχνεται στα Δικαστήρια κάνει χίλιες μετάνοιες και ζητά χίλιες συγγνώμες.

Για τη στάση σας αυτή αξίζει να σας θυμίσω το ποίημα που εκ νεότητας γνωρίζουμε ότι ανήκει στον Μπρεχτ, αν και νεότερες έρευνες θεωρούν ότι έχει γραφεί από έναν Γερμανό λουθηρανό πάστορα:

«Οταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Οταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Οταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Οταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα, γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου