Ομορφος κόσμος ...εκβιαστικός!

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-11, 14:06:15
Ομορφος κόσμος ...εκβιαστικός!

Παρακολουθήσαμε και τη συνέντευξη του απερχόμενου πρωθυπουργού στο κανάλι του εκλεκτού της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδη. Και τι καταλάβαμε; Οτι η πολιτική μας ζωή έχει εισέλθει στον αστερισμό των εκβιασμών. Εκβιάζω, εκβιάζεις, εκβιάζει.

*** Ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάζει το «έντιμο» συνεταιράκι του: Μπορείς να εγκαταλείψεις την υπουργική καρέκλα σου, να φύγεις από την κυβέρνηση, αλλά «δεν σε παίρνει» να προχωρήσεις και σε άρση της εμπιστοσύνης. Διότι, αν το κάνεις, σου έχω έτοιμη την απάντηση. Δεν θα ισχύει πια η δέσμευσή μου ότι δεν θα πάρω βουλευτές των ΑΝΕΛ. Οπότε θα μείνεις μόνο με τον Κατσίκη και την Τσαρουχά και θα αναγκαστείς να συρθείς σε εκλογές …ξεβράκωτος. Θα το τολμήσεις;. Περιμένω …κωλοτούμπα την Παρασκευή.

*** Ο Πάνος Καμμένος εκβιάζει τον πρωθυπουργό: Κάτω τα χέρια από τους βουλευτές και τους υπουργούς «μου», αλλιώς θα σε αναγκάσω να συρθείς σε εκλογές πολύ πριν από τον χρόνο που είχαμε συμφωνήσει. Πριν προλάβεις να ολοκληρώσεις το σχέδιο «παροχών» και διορισμών που έχεις επεξεργαστεί, ελπίζοντας να συγκρατήσεις τους «κοψοχέρηδες».

*** Το πολιτικό «τρόλεϊ» Θανάσης Παπαχριστόπουλος εκβιάζει τον έως αυτήν την ώρα «αρχηγό» του: Εγώ τα έχω βρει με τον Τσίπρα και θα ψηφίσω υπέρ της συμφωνίας για το Μακεδονικό. Οπότε έχεις δύο επιλογές. Αν με διαγράψεις, τότε δεν παραδίδω την έδρα μου. Παραμένω βουλευτής, αλλά ανεξάρτητος. Οπότε, ακόμη και να μην έρθεις σε πλήρη ρήξη με τον Τσίπρα, η «μεταγραφή» μου θα είναι ελεύθερη. Αν δεν με διαγράψεις, παραδίδω την έδρα μου και πάλι είμαι ελεύθερος για τη «μεταγραφή».

*** Αλέξης και Πάνος, είτε τελικώς τα βρουν, είτε όχι, αποβλέπουν σε ένα εκβιαστικό δίλημμα, στο οποίο θα βρεθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε ακυρώνεται η δική του πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας. Αν δεν το κάνει ο Τσίπρας, τότε ο Μητσοτάκης θα υποχρεωθεί να καταθέσει μια πρόταση που είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αφού, πέραν των άλλων, το ΚΚΕ, κατά παγία τακτική, δεν πρόκειται να συνταχθεί. Δηλαδή, θα χάσει ο Κυριάκος μια μάχη εντυπώσεων.

Ομορφος κόσμος ηθικός, …εκβιαστικά πλασμένος. Τύφλα να έχουν η μαφία και η κόζα νόστρα. Διότι, τουλάχιστον, αυτές οι συμμορίες του υποκόσμου δεν αυτοδιαφημίζονται με τον ισχυρισμό ότι διαθέτουν το «ηθικό πλεονέκτημα».

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=