Μας τάζουν ως παροχή το ...ξήλωμα

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-03, 14:10:55
Μας τάζουν ως παροχή το ...ξήλωμα

Με τη φόρα που έχουν πάρει οι απερχόμενοι κυβερνήτες μας, πολλά θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμη. Δεν είναι μόνο που εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός, με τη Νοτοπούλου του στο πλάι, καθώς προσπαθεί να την επιβάλλει ως διεκδικήτρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, έναν σταθμό του μετρό που …θα λειτουργήσει, στην καλύτερη περίπτωση, μετά από δύο χρόνια. Αυτή είναι η …γραφική στην κωμικότητά της εκδοχή των κυβερνητικών ταξιμάτων, ενόψει των εκλογών.

Το πιο κωμικό, αλλά και τραγικό συνάμα, είναι ότι, συνεχίζοντας τη διαλυτική επίθεσή τους στον χώρο της Παιδείας, φθάνουν να υπόσχονται, διά στόματος του πρωθυπουργού, πάλι με τη Νοτοπούλου στο πλευρό του, ακόμη και την ίδρυση Πανεπιστημίου που ήδη υπάρχει και λειτουργεί από το 2012 στη Θεσσαλονίκη. Και είναι τραγικό διότι στην πραγματικότητα πρόκειται για τη διάλυση ενός πετυχημένου θεσμού που έχει καταξιωθεί διεθνώς, ιδίως για το ερευνητικό του έργο.

Αν επρόκειτο για κάποια θετική εξέλιξη, δεν θα έσπευδε αμέσως να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, ο άνθρωπος που υπήρξε ψυχή αυτού του ιδρύματος, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος. Ένας άνθρωπος που παράτησε την έδρα του στο Πανεπιστήμιο του Σίτι στο Λονδίνο, όπου έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις από τη βασίλισσα Ελισάβετ, για να αφοσιωθεί σε αυτό το εγχείρημα.

Το πραγματικό κίνητρο αυτού του εγκλήματος, σε έναν χώρο όπου επιμένω ότι έχουμε, ως έθνος, το δεύτερο μεγαλύτερο, μετά το δημογραφικό, έλλειμμα, είναι καθαρώς ψηφοθηρικό. Επειδή διαπιστώνουν ότι, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει δημοσκοπικώς σε όλες τις εκλογικές περιφέρεις της Μακεδονίας, νομίζουν ότι μπορούν να …εξαγοράσουν ψήφους υποσχόμενοι το «σπάσιμο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου σε έξι τμήματα, σε αντίστοιχο αριθμό πόλεων της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη. 

Αντί στην πραγματικότητα να αναβαθμίσουν κάποια ΤΕΙ που λειτουργούν σε αυτές τις πόλεις, ώστε να αντέχουν σε διεθνείς αξιολογήσεις, πάνε να υποβαθμίσουν ένα επιτυχημένο διεθνώς πανεπιστημιακό ίδρυμα στο επίπεδο του ΤΕΙ Σερρών, όπου έχουν διαπρέψει οι γνωστοί ξελιγωμένοι «φακελάκηδες». Και το ίδιο το Πανεπιστήμιο το υποβαθμίζουν σε επίπεδο «Ινστιτούτου».

Και διατεταγμένοι να ήταν, δεν θα λειτουργούσαν, τόσον ολεθρίως, ως ολετήρες, σε βάρος της Παιδείας μας. Εξισώσεις προς τα άνω χρειαζόμαστε. Όχι προς τα κάτω.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=