Μας ψεκάζουν και παίρνουν τον πλούτο μας

μας-ψεκάζουν-και-παίρνουν-τον-πλούτο-μ-681226

Ανοιξε πάλι το απύλωτο στόμα του «συντρόφου» Πάνου Καμμένου (έτσι αυτοχαρακτηρίστηκε ο ίδιος, όταν χρησιμοποίησε την προσφώνηση «σύντροφοι» στον χαιρετισμό του προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ). Μιλώντας από τη Λέρο, έκανε μια «ανάλυση» για τα αίτια και τους υπαιτίους της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Ανάλυση απολύτως ευθυγραμμισμένη με την …επιστημονική θεωρία του ότι οι κακοί ξένοι μάς …ψεκάζουν για να κάμψουν το φρόνημά μας.

Με τη «σοβαρότητα», που έχουν όλοι οι άρρωστοι συνωμοσιολόγοι, ανακάλυψε ότι για την οικονομική κρίση, που μας οδήγησε και στην ανθρωπιστική και πολιτική κρίση, χάριν της οποίας εμείς οι ψεκασμένοι τον ανεβάσαμε στην εξουσία, δεν ισχύουν όσα έλεγε ώς τώρα. Οσα υποστηρίζουν και οι «σύντροφοι» συνέταιροι του. Οτι δηλαδή η κρίση είναι αποτέλεσμα της κακής πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων. Πράσινων και γαλάζιων (στις οποίες μετείχε και εκείνος).

Τώρα λοιπόν μας διαφωτίζει με μια μεγάλη αποκάλυψη:

«Η κρίση που δημιουργήθηκε και δημιούργησαν οι δανειστές είχε σκοπό ακριβώς να κατασχέσει τον υποθαλάσσιο πλούτο μας. Μας χτύπησαν και μας πάλεψαν για να δώσουμε εγγύηση το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ελλάδας. Δεν ξεκίνησε η κρίση τυχαία, μας έβαλαν στόχο για να παραδώσουμε τον πλούτο μας».

Αλλά επειδή, ως συνήθως, δεν έχει άμεση επικοινωνία η γλώσσα του με το μυαλό του, δεν σκέφθηκε ότι η δήλωσή του αυτή συνιστά μια οδυνηρή ομολογία. Οτι δηλαδή η κυβέρνηση στην οποία μετέχει και η οποία αυτοδιαφημίζεται ως «αντιστασιακή» έναντι των ξένων πιέσεων και ως δεινή στις διαπραγματεύσεις, εκχώρησε τα πάντα σε εκείνους που καταγγέλλει. Εδωσε εκείνα που δεν είχαν δώσει οι προηγούμενοι. Ενεχυρίασε, υποθήκευσε, «το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ελλάδας». Ακόμη και τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς, τα μνημεία μας, που ξέχασε να αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Βάλτε όλα αυτά πλάι στις μεγάλες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας, που τη μία μέρα μάς ανακοινώνει ότι θα καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την άλλη αποκαλύπτεται ότι αυτό θα ισχύσει μόνο για τις Σχολές …που δεν έχουν ζήτηση. Αυτές δηλαδή που ακόμη και με εξετάσεις μπορεί κάποιος να εισαχθεί με μέσο όρο πολύ κάτω από τη βάση.

Με τέτοιες παραληρηματικές συμπεριφορές στο τέλος θα πιστέψω και εγώ ότι πράγματι μας ψεκάζουν. Ισως επιλεκτικώς. Στην κορυφή του εποικοδομήματος.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου