Μάθετε πια να ανέχεστε την κριτική

μάθετε-πια-να-ανέχεστε-την-κριτική-683365

Απαγε της ανοησίας. Διότι ανοησία είναι ο ισχυρισμός ότι για τη βόμβα που τοποθέτησαν οι τρομοκράτες στο κτίριο του «Σκάι» …ευθύνεται η κυβέρνηση. Με το επιχείρημα ότι τον «στοχοποίησε» όταν αποφάσισε να τον κηρύξει ως …απαγορευμένο για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντάξει. Η συγκεκριμένη επιλογή των κυβερνώντων δεν διεκδικεί εύσημα δημοκρατικότητας. Είναι απόδειξη της δυσανεξίας από την οποία διακατέχεται έναντι του δημοσιογραφικού ελέγχου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως …υπόδειξη προς τους τρομοκράτες για το πού πρέπει να χτυπήσουν. Όπως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως υπόδειξη για εκδηλώσεις βίας κατά της ΕΡΤ η απόφαση της ΝΔ να επιβάλλει «εμπάργκο» κατά της κομματικής τηλεόρασης.

Κάποτε πρέπει να μάθουν τα κόμματα να ανέχονται. Διότι η Δημοκρατία είναι πολίτευμα της ανοχής. Όχι μόνον απέναντι στην αντίθετη άποψη. Αλλά ακόμη και στην ανοησία. Ακόμη και στην υπερβολή. Είτε προέρχεται από ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, είτε από τα «δημόσια», όπως η ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Η αληθώς δημοκρατική στάση είναι εκείνη που χάραξε άλλοτε με μια σοφή δήλωσή του ο αείμνηστος πρόεδρος της ΕΔΑ Ηλίας Ηλιού: «Προτιμώ και τον πιο κίτρινο Τύπο, από τον φιμωμένο Τύπο». Επιτέλους, όταν κάποιοι, οι οποίοι υποτίθεται ότι διακονούν την ενημέρωση, υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, υπάρχουν διαδικασίες και όργανα για να προσφύγουν οι θιγόμενοι. Είτε είναι πολίτες, είτε πολιτικοί και πολιτικοί οργανισμοί. Από τη Δικαιοσύνη ώς το ΕΣΡ και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Ειδικώς θα πρέπει να αποφεύγουν τα περί «στοχοποίησης» όσοι κινούνται σήμερα στον χώρο του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ. Είτε το λένε Δημοκρατική Συμπαράταξη, είτε ΚΙΝΑΛ. Διότι πραγματική και μάλιστα ανθρωποφάγος «στοχοποίηση» υπήρξε στον καιρό της δικής τους εξουσίας. Όταν υποδεικνύονταν από τις «επιτροπές τεκμηρίωσης» του Κουλούρη και του Ανωμερίτη ως δήθεν ένοχοι μεγάλων εγκλημάτων ο Παύλος Μπακογιάννης και ο Μιχάλης Βρανόπουλος. Με ένα «κατηγορητήριο» που χρησιμοποιήθηκε ως …αιτιολογική έκθεση από τους δολοφόνους της «ΝΑΝ», όταν ο Κουφοντίνας και ο Ξηρός δολοφονούσαν τους δύο άνδρες.

Απαγε της ανοησίας. Ακόμη και όταν εκφέρεται διά πρωθυπουργικού στόματος. Με τον ΑλέξηΤσίπρα να αποδίδει στη Ν.Δ. την κατηγορία ότι «στοχοποιούσε» τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό των τρομοκρατών. Κάνοντας ότι αγνοεί πως εκείνος που διέπραξε τη συγκεκριμένη ανοησία ήταν ο ψεκασμένος εταίρος του. Ο Καμμένος.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου