Ταυτότητα «αριστερού» διά ψεκασμού

ταυτότητα-αριστερού-διά-ψεκασμού-687753

Συνήθως, όταν χτυπά πρωί – πρωί το τηλέφωνο, δεν προοιωνίζεται κάτι ευχάριστο. Αλλά αυτή τη φορά, πρωί της Παρασκευής, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ήταν ο παλιός συνάδελφος και φίλος Νίκος (ας μη γράψω και το επίθετο), παλιός «αστέρας» της τηλεόρασης και νυν συνταξιούχος. Από αυτούς που τους χαρακτήριζαν «παιδιά του Καραμανλή». Του μεγάλου. Διότι είχε οικογενειακούς δεσμούς με τον αείμνηστο.

Ο νους μου πήγε αμέσως στο κακό. Στο ενδεχόμενο να είχε συμβεί κάτι με τον μεγάλο αδελφό του. Αλλά με καθησύχασε: «Όχι ρε, για άλλο σε πήρα. Για να μου λύσεις μια απορία». Και μου «εξομολογήθηκε» αμέσως αυτό που τον …βασάνιζε: «Δηλαδή, τώρα που τον διέγραψε ο Καμμένος, θα δούμε τον Τέρενς υποψήφιο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή …αριστερό και με τη βούλα;».

Είχε βεβαίως κάθε λόγο να εκπλήσσεται. Διότι έχει δουλέψει με τον Κουίκ επί πολλά χρόνια. Από τότε που ήταν νεαροί ρεπόρτερ στα «Σημερινά» και μετά στην κρατική τηλεόραση. Και γνώριζε άριστα την πολιτική και ιδεολογική «ταυτότητά» του. Τόσο ώστε του ήταν αδιανόητο να τον αποδεχθεί σήμερα ως …αριστερό. Αλλά στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά. Ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με τα καμώματα ενός ψεκασμένου Πάνου Καμμένου. Που δεν τολμά βεβαίως να διαγράψει τον Παπαχριστόπουλο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, ούτε την Κουντουρά, που δηλώνουν ευθέως ότι θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Για να μη συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η κοινοβουλευτική του ομάδα. Οπότε ξεσπά …στο σαμάρι τού Κουίκ, που δεν είναι βουλευτής.

Καμώματα που έχουν πια ξεπεράσει προ πολλού το όριο της γελοιότητας. Το πρωί της Πέμπτης δηλώνει ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Αμύνης αν η συμφωνία επικυρωθεί από τα Σκόπια, που, επί μήνες, πρόβλεπε ότι «δεν θα περάσει». Και το βράδυ της ίδιας ημέρας έκανε μια ακόμη κωλοτούμπα. Άλλαξε το τροπάρι, …μεταθέτοντας την παραίτησή του για τον χρόνο ψήφισης της συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή.

Μα, θα ερωτήσετε, γιατί ασχολείσαι με τις γελοιότητες του Καμμένου; Διότι, απλούστατα, σε αυτόν τον τύπο στηρίζεται ακόμη η κυβέρνηση Τσίπρα, της κατ’ ευφημισμό «Αριστεράς». Και καθώς βλέπει ότι ο ελληνικός λαός ετοιμάζει έναν αποχαιρετισμό, για τον Καμμένο, καθιστώντας το όνειρο επανεκλογής του …Αλεξάνδρεια που φεύγει, δεν διστάζει να βαπτίσει ως …αριστερούς ακόμη και τα ψεκασμένα απορρίμματά του.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου