Η «κάθαρση» απαιτεί νέες «καθαρίστριες»

η-κάθαρση-απαιτεί-νέες-καθαρίστρι-835752

Στο χθεσινό σημείωμα της στήλης επισήμαινα την κοροϊδία να εμφανίζεται ως πολιτική κάθαρση η σχεδιαζόμενη παραπομπή του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδώνιδος Γεωργιάδη, για τα όσα τον κατηγορούν ότι «διέπραξε» ως υπουργός Υγείας. Δηλαδή για 23 διορισμούς εκτάκτων, οκτάμηνης θητείας, με μισθό 500 ευρώ. Συνολική επιβάρυνση 92.000 ευρώ. Πολύ ωραία. Αν πρόκειται για παράνομη ενέργεια, να υποστεί τις συνέπειες.

Την ίδια όμως ώρα, οι διορισμοί «από το παράθυρο», οι οποίοι γίνονται από την κυβέρνηση που θεωρεί αδίκημα τους 23 οκταμηνίτες, επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά με απείρως πολλαπλάσιο κόστος. Και δεν είδα καμία πειστική απάντηση, ούτε καν απλή εξήγηση, έναντι των όσων αποκάλυψε ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του Ποταμιού και νυν στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Καρκατσούλης.

*** Οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 1.888. Μέσα σε μία τετραετία έφτασαν τους 2.442. Έχουμε δηλαδή όχι τους 23 προσωρινούς του Γεωργιάδη, αλλά 554 και μάλιστα με υψηλές αποδοχές, λόγω «ειδικών θέσεων». Μιλάμε γι’ αυτούς για τους οποίους ψηφίσθηκε και ειδική διάταξη να μπορούν να κοιμούνται και να εστιάζονται σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ως συνοδοί των υπουργών.
*** Πρόεδροι, μέλη ΔΣ και όργανα διοίκησης ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 2.703 άτομα. Τον Μάιο του 2018 έφτασαν τους 3.294, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 22%. Σε απόλυτους αριθμούς προστέθηκαν άλλοι 591 καλοβολεμένοι και παχυλώς αμειβόμενοι.

*** Το ίδιο έργο παίζεται και στη Βουλή. Όταν ανέλαβε ο Νίκος Βούτσης οι συμβασιούχοι ήταν 604, ενώ δύο χρόνια αργότερα 713. Δηλαδή, όπως σημειώνει ο κ. Καρκατσούλης, ο βραβευμένος από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη θητεία του στη δημόσια διοίκηση, έχουμε «109 προσλήψεις χωρίς την προκήρυξη νέων θέσεων και χωρίς καμία αξιολόγηση προσόντων. Περίπου οι μισοί από τους προσκληθέντες εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, άλλοι στο κανάλι της Βουλής».

Ιδιαιτέρως με συγκινεί αυτό το «εργάζονται στην καθαριότητα». Όσο εργαζόταν στην καθαριότητα και η ευειδέστατη συντρόφισσα Νοτοπούλου, η νέα ευνοούμενη του Στέλιου Παππά, πατρός του Νίκου Παππά και ούτω προστατευόμενη και προωθούμενη από τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως από την «καθαριότητα» πέρασαν σε μόνιμες οργανικές θέσεις οι δεδηλωμένες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δεκάδες «καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών».

Ε, όταν έχουμε να κάνουμε με επιχείρηση «κάθαρσης» του αμαρτωλού παρελθόντος, πρέπει να διορίσουμε περισσότερες «καθαρίστριες». Έστω και …μαϊμούδες.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου