Αναίσχυντη επιχείρηση κοροϊδίας

αναίσχυντη-επιχείρηση-κοροϊδίας-836871

Κάθε μέρα που περνά, με τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβεβαιώνεται η υποψία ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι πράγματι η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά, για μια ακόμη φορά, ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση των πολιτών.

Διάβασα τα όσα είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στο Ηράκλειο. Αλλά και τα σχόλια του Μαξίμου – δηλαδή του Θανάση Καρτερού, διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού – απέναντι στην πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναζητηθεί η κατά το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση για μια ουσιαστική αναθεώρηση.

Η «γραμμή» που δίνουν στα προπαγανδιστικά τους μέσα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν τη συνταγματική αναθεώρηση, διότι, τάχα, θέλουν να διατηρηθεί το καθεστώς των περίφημων διατάξεων περί ευθύνης υπουργών, οι οποίες λειτούργησαν σαν «πέπλο διαφθοράς». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίζεται σαν ο νέος Ηρακλής που αναλαμβάνει στην ιστορική ευθύνη να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία.

Το ψέμα είναι τόσο χονδροειδές, ώστε παραπέμπει ακόμη και σε πνεύμα Γκέμπελς. Η αλήθεια είναι πράγματι κραυγαλέα και συνδέεται με τις πράξεις και όχι με τα λόγια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και ήταν καθοριστική πράξη το ότι κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν προσυπέγραψε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη, το 2006, όταν κυβερνούσε ακόμη η Νέα Δημοκρατία, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, που επιχείρησε και εκείνος αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά απέτυχε, για άμεση κατάργηση αυτού του πράγματι ανήθικου καθεστώτος.

Ο δε εξοργιστικός εμπαιγμός τους, έναντι των πολιτών, δεν έχει όρια. Τόσο στην ομιλία του κ. Σκουρλέτη, όσο και στις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου γίνεται λόγος για την πρόθεση της κυβέρνησης να …προστατεύσει, μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, ως κοινωνικά αγαθά, το νερό και το ρεύμα. Λες και δεν είναι αυτοί που ξεπουλάνε τα πάντα. Και το νερό και το ρεύμα, ακόμη και τα ιστορικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού.

Την ίδια ώρα υπόσχονται στον λαό «θεάματα» με στήσιμο προανακριτικών επιτροπών για τα θέματα της Υγείας. Με τόση σοβαρότητα ώστε να παραπέμπεται σε πολιτική δίκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τα όσα διέπραξε ως υπουργός Υγείας. Δηλαδή για 23 διορισμούς εκτάκτων, οκτάμηνης θητείας, με μισθό 500 ευρώ. Συνολική επιβάρυνση 92.000 ευρώ.

Άξιος ο μισθός εκείνων που επεξεργάζονται τέτοια προπαγάνδα. Και συλλυπητήρια σε εκείνους που επιμένουν να τους πιστεύουν.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου