Ζήτω η χώρα των ανεύθυνων «κυβερνητών»

ζήτω-η-χώρα-των-ανεύθυνων-κυβερνητών-729576

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλαδή της πρώην ΑΣΟΕΕ, σε μια έκτακτη συνεδρίασή της προβληματίζεται για το αν πρέπει να κηρύξει την …αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημιακού αυτού ιδρύματος. Διότι, καθηγητές και φοιτητές, όσοι εξ αυτών θέλουν πράγματι να σπουδάσουν, δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν υπό τον κλοιό των ναρκεμπόρων και των «μπαχαλάκηδων» που έχουν κυριεύσει τους χώρους, όχι μόνον πέριξ, αλλά και εντός του κτιρίου της οδού Πατησίων. «Η βασική μας μέριμνα είναι να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών μας. Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και ιδίως τους γονείς για το πρόβλημα», ανέφερε χθες στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρύτανης του ιδρύματος Μανώλης Γιακουμάκης.

Περίπου εννιακόσιοι, για την ώρα, φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπογράφουν ένα κείμενο διαμαρτυρίας και ζητούν να ληφθούν μέτρα, καθώς η κατάσταση τόσο την Πολυτεχνειούπολη, όσο και στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης έχει εκτραχυνθεί.

Ο πρύτανης του ιδρύματος Περικλής Μήτκας έκανε χθες νέα έκκληση για παρέμβαση της Πολιτείας. «Πέρα από την αυτοδίκαιη επέμβαση σε περίπτωση κακουργήματος, έχουμε δώσει «πράσινο φως» στην Αστυνομία… Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, αλλά πιστέψτε με δεν ξέρω αν οι καθηγητές ή οι φοιτητές πρέπει να αναλάβουν αυτό το έργο. Πρέπει να μας απαλλάξετε από αυτό το πρόβλημα».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Νομική Σχολή της Αθήνας, όπου ναρκέμποροι, χρήστες και «αντιεξουσιαστές» έχουν στρατοπεδεύσει στην οδό Μασσαλίας και στο προαύλιο της Σχολής.

Στη Φιλοσοφική της Αθήνας παρακολουθούμε την επιβολή της κυριαρχίας του «Ρουβίκωνα» και άλλων «συλλογικοτήτων» με «επαναστατικό» προσανατολισμό.

Και η Πολιτεία, που έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ, των ΤΕΙ και όλων των χώρων μάθησης, πού είναι; Πώς ανταποκρίνεται στις αγωνιώδεις εκκλήσεις καθηγητών και φοιτητών; Με το δόγμα «βρείτε τα μονοί σας». Που δεν είναι μόνον δόγμα Γαβρόγλου, αλλά συνολικό πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Απλώς ο κ. Γαβρόγλου εκφράζει αυτό το πνεύμα όταν λέει ότι τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν από «ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα». Επειδή προφανώς δεν έχει επίγνωση του ότι το μόνο «ρωμαλέο» κίνημα στον χώρο της Παιδείας είναι οι «συλλογικότητες» των πάσης φύσεως εξτρεμιστών.

Ποιος θα τους πει ότι τα παιδιά μας δεν τα στέλνουμε στα Πανεπιστήμια για να χτυπιούνται με τους μπαχαλάκηδες και τους ναρκέμπορους, αλλά για να σπουδάσουν; Ελεος πια…

.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου