Ποιος βαρεί και ποιος «χορεύει»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-10-20, 14:03:22
Ποιος βαρεί και ποιος «χορεύει»

Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και όχι αχάριστοι. Να ευχαριστούμε τον Αλέξη Τσίπρα για αυτά που μας χαρίζει. Όντας απολύτως συνεπής προς τις υποσχέσεις του. Μας έταξε ότι θα απολαύσουμε τα ταμπούρλα να βαράνε και κάποιοι να χορεύουνε. Ε, λοιπόν, τι γκρινιάζετε; Δεν κράτησε τον λόγο του; Δεν ακούμε συνεχώς τα ταμπούρλα, τα νταούλια, τις πίπιζες και τις λύρες και δεν παρακολουθούμε χορευτικές επιδόσεις, με θεαματικές φιγούρες και κωλοτούμπες;

Υπάρχει μόνο μια μικρή επουσιώδης διαφορά. Αντί να βαρούν τα όργανα ο Τσίπρας και η κομπανία του και να χορεύουν οι «αγορές», η Μέρκελ, οι Βρυξέλλες, οι «φονιάδες των λαών», το «παλιό και σάπιο» κατεστημένο κ.λπ., κ.λπ., έχουν αλλάξει οι ρόλοι ανάμεσα στους οργανοπαίκτες και τους χορευτές.

Βάρεσαν τα νταούλια οι δανειστές και ο Τσίπρας χόρεψε στον ρυθμό του τρίτου εμφανούς και του τέταρτου υπογείου μνημονίου. Κλείνοντας τα αυτιά του στην …παράφωνη χορωδία του «όχι», που εκείνος της ζήτησε να τραγουδήσει.

Βάρεσε τα νταούλια το «εκκλησιαστικό κατεστημένο» και ο Τσίπρας «έφαγε» τον υπουργό του, τον Νίκο Φίλη, στον οποίο χρωστούσε πολλά για τον τρόπο που τον στήριξε όταν έκανε τη δική της παράσταση η τότε πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αμφισβητώντας και την ηγεμονία Τσίπρα.

Βάρεσε τα νταούλια η αμερικανική διοίκηση του Τραμπ και ο Τσίπρας χορεύει υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών των Σκοπιανών, αποδεχόμενος να παραχωρήσει «μακεδονική εθνική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα», αντί να πει το αυτονόητο: Όταν λέμε erga omnes, άρα ούτε η ταυτότητα, ούτε η γλώσσα μπορούν να είναι σκέτες «μακεδονικές».

Βαρεί τα νταούλια το ακροδεξιό συνεταιράκι του, ο Καμμένος, και ο Τσίπρας χορεύει τον χορό της Σαλώμης, αποκεφαλίζοντας τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Και τώρα παρακαλεί τους συντρόφους του να μην τον εξοργίζουν με τις δηλώσεις τους, να μην τον προκαλούν, γιατί είναι εκρηκτικός χαρακτήρας και δεν ξέρει κανείς πώς μπορεί να αντιδράσει.

Βαράνε τα νταούλια οι ρουβικωνιάτες και οι άλλες «συλλογικότητες» και ο Τσίπρας και οι συν αυτώ τους αγκαλιάζουν και χορεύουν το παθιασμένο τανγκό της «επαναστατικότητας».

Μουσικές και χορούς μάς έταξε. Αυτά προσφέρει. Μη στέκεστε στις λεπτομέρειες για το ποιος βαρεί και ποιος χορεύει. Εκτός αν είσθε τόσο αφελείς, ώστε πιστέψατε εκείνα που σας έλεγε. Περαστικά σας λοιπόν.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=