Αντί της διαφάνειας και της «διαύγειας» το κράτος Πολάκη!

αντί-της-διαφάνειας-και-της-διαύγεια-748595

Αν για κάτι θετικό θα μείνει στην ιστορία του τόπου ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος, δεν θα είναι ούτε η ένταξη στο ΔΝΤ που μας ανακοίνωσε ως πρωθυπουργός από το Καστελόριζο, ούτε και τα ζεϊμπέκικα με τον Ισμαήλ Τζεμ, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Όπως ο Αναστάσης Πεπονής θα μείνει στην ιστορία ως ο «πατέρας» του ΑΣΕΠ, που ήταν αποφασιστικό χτύπημα στις αχρειότητες κατά τις προσλήψεις του δημοσίου και ο Σταύρος Μπένος για τα ΚΕΠ, έτσι και ο ΓΑΠ θα μείνει στην ιστορία για την εφαρμογή της «Διαύγειας» και του «opengov.gr».

Να όμως που κάποιος άλλος φιλοδοξεί να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που θα καταργήσει τη «Διαύγεια» και τη διαφάνεια που έφερε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στις συναλλαγές τόσο της κεντρικής, όσο και της περιφερειακής και τοπικής εξουσίας. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον πολύφερνο αναπληρωτή υπουργό Υγείας και …αριστερό χέρι του πρωθυπουργού. Τον Παύλο Πολάκη.

Τον ενοχλούν η «διαύγεια» και η διαφάνεια. Και βεβαίως όχι μόνον αυτόν. Το ίδιο πνεύμα διαπνέει όλη τη σημερινή εξουσία. Από τη σύζυγο του Αλέξη, που παραπονείται ότι «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία» έως τον Καρτερό και τον Καρανίκα και όλο το «μαγαζί» του Μαξίμου. Απλώς ο Πολάκης είναι ο «λαγός», που βγαίνει μπροστά. Να μας προϊδεάσει τι μας περιμένει, αν τύχει και ξαναβρεθούν στους θώκους της εξουσίας και την επόμενη τετραετία. Είπε, επί λέξει:

«Ενας παλιός αυτοδιοικητικός μού είχε πει: «Παυλή με όλα αυτά με τη διαύγεια, τη διαφάνεια, τα δέκα επίπεδα ελέγχου, έχουν φτιάξει κάποιοι ένα κάστρο υποτίθεται διαφάνειας, τιμιότητας, ελέγχου και μέσα τρώνε. Και το έχουν φτιάξει για να μην μπει να φάει κανένας άλλος». Αυτό θα αλλάξει. Αυτή θα είναι η δουλειά της επόμενης τετραετίας».

Δουλειά λοιπόν της επόμενης τετραετίας, όπως την ονειρεύονται όλοι οι Πολάκηδες – γιατί δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο ο «Παυλής» – είναι το ξήλωμα κάθε μηχανισμού ελέγχου των αποφάσεων της εξουσίας. Να καταργηθεί οτιδήποτε θεωρείται πως εμποδίζει την απρόσκοπτη επιβολή του απολύτου κομματικού κράτους. Για να μπορούν «να μπουν να φάνε» τα «δικά τους» παιδιά και να αποκτήσουν απόλυτη ισχύ τα δικά τους κομματόσκυλα.

Αμα θέλει ο Πολάκης να διοικήσω νοσοκομείο, τι χρειάζεται να έχω και προσόντα, που να ελέγχονται μέσω της «Διαύγειας».

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου